سه شنبه, ۲۹ اسفند, ۱۴۰۲ / 19 March, 2024
مجله ویستا
ارزش بیولوژیکی پروتئین
زمانی كه اسیدهای آمینه در بدن هدر میروند، نیتروژن آنها در بدن ذخیره نمیشود. در نتیجه كیفیت یك پروتئین در تولید بافتهای بدن را میتوان با اندازهگیری دفع نیتروژن از بدن پس از مصرف پروتئین اندازهگیری كرد. هر چقدر نیتروژن بیشتری در بدن باقی بماند، كیفیت آن پروتئین نیز بالاتر است. این معیار تشخیص ارزش بیولوژیكی یك پروتئین است. با این استاندارد، تخم مرغ یك پروتئین با كیفیت بالا است و به عنوان پروتئین مرجع شناخته میشود. مواد پروتئین دیگر مثل شیر و گوشت قرمز و مرغ و ماهی در مقایسه با این پروتئین رده بندی میشوند. به عنوان مثال ارزش بیولوژیكی تخم مرغ ۱۰۰است. در مقایسه ارزش بیولوژیكی شیر ۹۳و گوشت قرمز ۷۵میاست.
منبع : واحد مرکزی خبر
همچنین مشاهده کنید