پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

کاهش احتمالی ابتلا به پوکی استخوان بامصرف سویا


کاهش احتمالی ابتلا به پوکی استخوان بامصرف سویا
مصرف غذاهایی كه از پروتئین سویا درست شده اند، در سنین میانسالی و در دوران یائسگی، خطر ابتلا به پوكی استخوان در خانمها كاهش می دهد. زیرا در این دوران تغییرات هورمونی خانمها باعث نازك شدن و شكننده شدن استخوانهای آنها می شود. این نازك و شكننده شدن استخوانها در خانمها معمولاً ۵ تا ۷ سال پس از دوران یائسگی، به دلیل كاهش سطح و میزان هورمون استروژن اتفاق می افتد كه این كاهش میزان استروژن باعث می شود تا استخوانها ۵ درصد از حجم خود را از دست بدهند.
جایگزین كردن این هورمون توسط درمان هورمونهای جایگزین نیز می تواند برای سلامتی افراد مضر باشد و خطر ابتلا به بیماری هایی مثل سكته قلبی را افزایش دهد و پزشكان معتقدند كه بهترین جایگزین برای این هورمونهای تزریقی، پروتئین سویا است. البته روشهای دیگری مثل ورزش متناوب و افزایش مصرف كلسیم و ویتأمین D نیز به زن ها برای به تأخیر انداختن نازك شدن استخوان ها توصیه می شود.
تحقیقات نشان می دهد كه پروتئین سویا علاوه بر كاهش خطر ابتلا به بیماری پوكی استخوان خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و رشد هورمونهای مرتبط با سرطان را نیز كاهش می دهد.
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید