جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

کیوی


کیوی
كیوی: بمبی شیرین با ویتامین C
استرس ، مواد مضر و كمبود خواب ، روی بدن انسان اثر می گذارد. هر كس كه می خواهد به این وضع گرفتار نشود، باید در روز ۴ عدد كیوی بخورد. در مورد مقدار ویتامین C لازم، بین دانشمندان توافق نظر وجود ندارد. بعضی معتقدند كه كمبود ویتامین C را باید از طریق خوردن قرص های ویتامین C تأمین كرد. عده ای از متخصصین بر این عقیده اند كه برای پیش گیری از تب، ناراحتی های معده و روده، بی حالی و خستگی، سرفه های شدید و زكام كه در اثر وجود باكتریها بروز می كند، مصرف ۱۵۰ میلی گرم ویتامین C بهترین راه است. كیوی ، سیستم حفاظتی بدن را تقویت می كند و از بروز سرطان جلوگیری می نماید.
پادزهر سیگار
سیگاری ها نیاز به ویتامین C بیشتری دارند. زیرا مواد سمی ، مخصوصاً رادیكال های آزاد موجود در دود سیگار ویتامین ها را از بین می برد . بنابراین سیگاری ها حدوداً باید ، ۴۰% ویتامین C بیشتری ، مصرف كنند. این مقدار با خوردن دو عدد كیوی تأمین می شود. كسانیكه زنجیروار سیگار می كشند باید جعبه، جعبه كیوی بخرند و مصرف كنند. البته در افراد سیگاری با خوردن كیوی ، ضایعات مربوط به ویتامین C جبران می شود، ولی ضرری كه كشیدن سیگار برای قلب، مجاری عروقی، ریه و سایر اندام های بدن دارد ، جبران نمی شود.
پادزهر كیوی درمقابل سمومی كه در سیگاروجود دارد، ناچیز است. نوعی خاص از اسیدهای فنول به همراه ویتامین C ، برای مقابله با خطرات سرطان كارساز هستند. یكی از آنها اسید قهوه است كه در كیوی با غلظت بالائی وجود دارد. حتی قهوه كه نام این اسید از آن گرفته شده است، یك دهم غلظت این اسید موجود در كیوی را ندارد. اسید قهوه، مثل ویتامین C مانع تولید مواد سرطانزا در معده ، یعنی نیتروزامین ها می شود. كیوی با داشتن ویتامین C و اسید قهوه، دو ماده اساسی ضد سرطان را در اختیار می گذارد .
" مطالعات دانشمندان ایتالیایی نشان داده است كه دیابتی ها كه مرتب مقدار زیادی ویتامین C دریافت می كنند، میزان كلسترول و انسولین پایینی دارند. كیوی برای تامین ویتامین C منبع خوبی است."
كیوی دارای آنزیمهائی است كه پروتئین ها را تجزیه می كنند. متأسفانه این آنزیم ها در معده به وسیله اسید معده از بین می روند، طوریكه در معده و روده اثری ندارد. ولی اسید معده بعد از خوردن غذاهای گوشتی و لبنی زیاد، مقداری خنثی می شود و آنزیم های كیوی می توانند مدت كوتاهی فعالیت كنند و این زمان كافی است كه مواد پروتئینی به وسیله این آنزیم ها به قطعات كوچكتری تجزیه شوند و این امر عمل هضم غذاهای سنگین در معده و روده را آسانتر می كند.
چهار مرتبه خوردن كیوی در روز توصیه می شود
چهارعدد كیوی را در طول روز تقسیم كنید. مثلاً صبح، ظهر، بعدازظهر، و عصر. چون بدن انسان نمی تواند ویتامین C را ذخیره كند ، بنابراین به جای خوردن تنقلات مثل چیپس بهتر است كیوی میل نمائید !
یك نسخه از كیوی:
۴ عدد كیوی و یك موز را پوست كنید، با گوشتكوب یا وسیله دیگر آنها را خرد و مخلوط كنید. ۳۰۰ میلی لیتر شربت آناناس و ۳۰۰ میلی لیتر آب سیب را با آن مخلوط كنید و مصرف نمائید.
منبع : سایت تخصص بانوان یزد


همچنین مشاهده کنید