پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

اصول تغذیه در شیر دهی


اصول تغذیه در شیر دهی
یكی از مسائل شایع زنان افزایش وزن در دوران پس از زایمان است كه به تغذیه نادرست در دوران بارداری و شیردهی مربوط می شود.كاهش مصرف كالری به دنبال افزایش دریافت آن مهم ترین علتی است كه موجب می شود اكثر خانم ها پس از زایمان دچار اضافه وزن شوند و تناسب اندام خود را از دست بدهند، لذا آگاهی از نحوه تغذیه در این دوران از اهمیت ویژه ای برخوردار است.به طور كلی نیاز پایه بدن مادر در دوران شیردهی ۲۷۰۰ كیلوكالری است كه تنها روزی ۳۰۰ تا ۵۰۰ كالری نسبت به میزان آن در دوران بارداری بالا می رود.میزان كلسیم مورد نیاز در دوران شیردهی برابر با زمان بارداری و معادل ۱۰۰۰ میلی گرم است.میزان پروتئین نیز به ازای هر كیلو گرم وزن بدن ۳ تا ۴ گرم افزایش می یابد و به میزان ۷۰ گرم در روز می رسد.عمده مواد مغذی دیگر كه بایستی در این زمان مصرف شود، عبارتند از: ویتامین A، D، E، K، C و ویتامین های گروه B، آهن و اسید فولیك.با مصرف روزانه ۴-۳ لیوان شیر كم چرب، یك عدد تخم مرغ، ۱۸۰ تا ۳۰۰ گرم گوشت و حبوبات، ۶-۵ لیوان سبزیجات تازه به ویژه سبزی های برگ سبز نظیر كاهو، اسفناج، كلم و كرفس، ۶ تا ۸ لیوان آب یا آبمیوه طبیعی، ۵ واحد میوه تازه و متنوع می توان از بروز كمبود مواد ضروری در بدن مادر جلوگیری و ذخایر كافی در بدن وی ایجاد كرد تا شیر كافی و مغذی برای رشد و تكامل نوزاد فراهم شود.اقدام به كاهش وزن در این دوران بایستی بیشتر براساس افزایش تحرك باشد تا كم خوری. در این دوره بایستی از انجام رژیم های سخت و طاقت فرسا به خصوص انواعی كه در هر روز استفاده از یك نوع ماده غذایی توصیه می شود، خودداری گردد ولی متاسفانه برخی مادران برای كاستن وزن خود از این رژیم ها پیروی می كنند و ناآگاهانه سلامت نوزاد خود را به خطر می اندازند. این رژیم ها علاوه بر تاثیرات منفی كه بر روی سلامت دارد، درصد بازگشت بالایی داشته و فرد را ظرف مدت كوتاه به وزن قبل برمی گردانند.بنابراین توصیه می شود در دوران شیردهی به انجام فعالیت های ورزشی بیشتر توجه شود.انجام نرمش و حركات كششی ۶ ساعت پس از زایمان طبیعی و یك روز بعد از زایمان سزارین امكان پذیر بوده و نقش مهمی در كاهش وزن مادر خواهد داشت.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید