پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

باسیلوس سرئوس چیست؟


باسیلوس سرئوس چیست؟
این باكتری در نقاط مختلف جهان به‌عنوان عامل مسمومیت غذائی گزارش شده است.اسپور (شكل مقاوم باكتری) معمولا در حبوبات، سبوس گندم، برنج، شیر، گوشت پخته، سوسیس، سوپ، سبزیجات، مرغ و سایر موادغذائی وجود دارد. برخی از اسپورها حتی پس از پختن در غذا باقی می‏مانند و در صورتی كه مواد غذائی در شرایط گرم و مرطوب نگهداری شوند
اسپورها (شكل مقاوم) به باسیل تبدیل شده و پس از تكثیر در غذا یا روده نوعی سم روده‏ای (انتروتوكسین) ترشح می‏نمایند كه منجر به مسمومیت غذائی می‏گردد. این باكتری را به تعداد كم ۱۴درصداز مدفوع افراد سالم نیز به دست آورده‏اند. سم این باكتری پروتئین حساس به حرارت و دارای وزن مولكولی متوسط می‏باشد. اخیرا مشخص شده است كه انواع باسیل سرئوس دو نوع انتروتوكسین تولید می‏كنند. برای ایجاد مسمومیت غذائی ناشی از این باكتری به دو صورت اسهالی و استفراغی بروز می‌نماید. این باكتری علاوه بر مسمومیت غذائی به‌عنوان بیماری‌زای فرصت طلب عمل می‏كند و در افراد دارای ضعف سیستم ایمنی، بیماری شدیدی ایجاد می‏نماید.
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید