شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

غذا جایگزینی برای دارو


برای درمان یا پیشگیری از بیماریهای مزمن و ناتوان کننده نیازی به مصرف یک مشت قرص نیست. پزشکان می گویند برای پیشگیری و حتی درمان بیماریها می توان از انواع مواد غذایی بهره برد. در مواد غذایی که روزانه استفاده می کنیم هزاران خواص دارویی موجود است که می تواند در درمان و پیشگیری از بیماری ها نقش داشته باشد. گروهی از پزشکان معتقدند داروها علاوه بر هزینه بالایی که به بیماران تحمیل می کنند عوارض جانبی زیادی هم دارند. از این رو پزشکان پیش از شروع دارودرمانی استفاده از غذای سالم و ورزش را به بیماران خود توصیه می کنند. غذاهایی که خواص دارویی دارند مانند توت ها، چای سبز و اسید چرب امگا ۳ . اسید چرب امگا ۳ در حفظ عملکرد سلول های بدن نقش کلیدی دارد. این اسید چرب نه تنها در پیشگیری از بیماریهای قلبی، التهاب مفاصل، بیماریهای روده و حملات قلبی و مغزی موثر است بلکه به درمان بیماری روانی دو قطبی نیز کمک می کند. منابع غذایی این اسید شامل ماهی ها، روغن آفتابگردان و روغن بذر کتان و آجیل ها است. برای آنکه اثر درمانی بگذارد باید به مقدار زیاد مصرف شود. به عبارتی باید روزانه یک و نیم کیلوگرم ماهی مصرف شود تا اسید چرب امگا ۳ به میزان کافی به بدن برسد. بنابراین استفاده از کپسول های روغن ماهی یا روغن آفتابگردان با تاثیر مشابه در مقادیر کمتر می تواند تا جایگزین خوبی باشد. مصرف آجیل در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی و سکته مغزی و قلبی موثر است ولی تاثیر درمانی آن درمقایسه با روغن ماهی کمتر است. ضمن اینکه میزان چربی در آجیل ها بیشتر است. خاصیت چای سبز در پیشگیری از سرطان و حفظ سلامت قلب ثابت شده است. چای سبز یکی از موثرترین آنتی اکسیدان های طبیعی است. حتی نوشیدن دو یا سه فنجان چای سبز در روز برای ایجاد خواص درمانی آن کافی است . خواص آنتی اکسیدان در چای معمولی نیز به میزان کمتری وجود دارد. شکلات نیز خواص آنتی اکسیدان دارد. در طول ده سال گذشته تحقیقات نشان داده است خوردن شکلات در پایین آوردن فشار خون موثر است. مصرف شکلات باعث بهبود خلق و خو می شود. شکلات سیاه و تلخ و شیرین از شکلات شیری بهتر است شکلات شیری خواص کمتر و چربی بیشتری دارد. مصرف انواع توت ها نه تنها باعث تقویت بینایی می شوند بلکه خواص آنتی اکسیدان هم دارند. هر چه توت سیاه تر باشد خاصیت بیشتری دارد. دکتر مرل تاکید کرد، اگر چه نمی توان غذاها را جایگزین دارو کرد ولی غذاها می توانند سطح سلامت ما را بهبود بخشند، در پیشگیری از بیماریها نقش داشته باشند و در کنار داروها روند درمان را تسریع کنند.
منبع : سد کیش


همچنین مشاهده کنید