پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

هل


هل
هل گیاهی است كه در مناطق حاره و گرم می روید. وطن آن هندوستان می باشد و حدود ۸۰ درصد مصرف هل دنیا از هندوستان صادر می شود
میوه هل بیضی شكل، مانند قلب و به رنگ زرد یا سبز روشن بطول ۱- ۲ سانتیمتر است. دانه های معطر و مطبوعی به رنگ قهوه ای مایل به قرمز در آن وجود دارد كه به عنوان ادویه و خوشبو كردن نوشیدنی ها و غذاها استفاده می شود.
● تركیبات شیمیایی:
هل دارای اسانس فرار و معطری در حدود ۴ درصد می باشد ضمناً این گیاه دارای مواد رزینی و چربی نیز است.
● خواص دارویی:
هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است
۱) چون هل به شكل قلب می باشد، بنابراین تقویت كننده قلب است.
۲) گاز معده و روده را خارج می سازد.
۳) تقویت كننده بدن است.
۴) ادرار آور است.
۵) قاعده آور است.
۶) مقوی سیستم هضم است.
۷) باعث هضم غذا می شود.
۸) زخم های دهان را برطرف می كند بدین منظور دم كرده هل را در دهان مزمزه كنید.
۹) خوشبو كننده دهان است .
۱۰) برای تسكین گوش درد، گرد هل را در گوش بریزید.
۱۱) برای برطرف كردن دل بهم خوردگی و تهوع، از دم كرده هل استفاده كنید.
۱۲) اشتها آور است
۱۳) تب را پائین می آورد
۱۴) معالج سرماخوردگی است
۱۵) برای تسكین درد رماتیسم مفید است
۱۶) ترشی معده را برطرف می كند
۱۷) ضد مسمومیت است
۱۸) برای رفع بیماریهای چشم مفید است
▪ مضرات:
مقدار مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است. برای رفع این اشكال آنرا باید با كتیرا خورد.
منبع : روزنامه قدس


همچنین مشاهده کنید