سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

کرفس


کرفس
كرفس گیاهی است علفی، به ارتفاع ۲۰ تا ۶۰ سانتی متر كه ساقه ای منشعب دارد . قسمت مورد استفاده این سبزی قسمتهای مختلف آن به ویژه ریشه و برگ آن است . در بسیاری از مناطق ایران از جمله در سیستان ، خوی و بند عباس می روید.
● كرفس مواد مضر را دفع می كند.
كرفس كلیه و مثانه را تمیز می كند . از تولید سنگ كلیه و مثانه جلوگیری می كند و ملین است.
دانشمندان بر این عقیده اند كه كرفس بهترین ماده غذایی است برای عفونت مجاری ادرار و اسید اوریك بالا از طریق تمیز كردن كلیه و مجاری ادرار.
ترپین ماده معطر كرفس كه مانع ماندن سنگ كلیه در مجاری ادرار و یا آلودگی میكروبی و درد می شود .
علاوه بر آن پتاسیم در غده و تنه آن جریان ادرار را تحریك و كلیه و مثانه را تمیز می كند. بیش ازهمه برای بیماران نقرسی مفید است .
زیرا در خون این افراد اسید اوریك با غلظت بالا غالباً دیده می شود . روغن اتری كه در كرفس وجود دارد باعث گشاد شدن مجاری كلیه می شود بطوریكه اسید اوریك بهتر دفع میگردد.
آلودگی میكربی ضعیف درروده نیز در اثر ترپین از بین می رود . كرفس باعث تحریك شدیدتر روده شده و سایر ناراحتی هایی از این قبیل دراثر خوردن كرفس بهبود می یابند .
● كرفس بوی بد دهان را ازبین می برد
تجربه نشان داده است كه یك وعده غذا ی كرفس دار بوی بد دهان را از بین می برد.
● عصاره كرفس به عنوان ملین
برای اینكه به روده های خسته و پیر كمك شود ، توصیه می شود كه هر روز یك لیوان عصاره كرفس مصرف شود . از این طریق روده به روش طبیعی تخلیه می شود ( برگها را همیشه مصرف كنید ).
از دیگر خواص كرفس می توان به موارد زیر اشاره كرد:
▪ تقویت كننده معده
▪ تقویت كننده اعصاب
▪ آب كرفس خام در مان خوبی برای گرفتگی صداست .
▪ خوردن كرفس حافظه را زیاد و قلب را پاك می كند و دیوانگی ، جذام و پیسی را برطرف می كند.
▪ كرفس به علت دارا بودن فسفر زیاد ، در ازدیاد هوش مؤثر است .
▪ كرفس در افزایش شیر مادر مؤثر است .
منبع : زنده رود


همچنین مشاهده کنید