سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

پیتزای دریایی


پیتزای دریایی
● مواد لازم :
▪ آرد : سه چهارم لیوان
▪ بكینگ پودر : یك قاشق چای خوری
▪ نمك : نصف قاشق چای خوری
▪ شیر : یك سوم لیوان
▪ روغن مایع : دوقاشق سوپ خوری
▪ پوره گوجه فرنگی : ۱۲۰ گرم
▪ رب گوجه فرنگی : یك قاشق مرباخوری
▪ سیرله شده : یك حبه
▪ پودر ارگانو : یك قاشق چای خوری
▪ پودر جعفری : یك قاشق چای خوری
▪ نمك و فلفل : به میزان لازم
▪ میگو : سه چهارم لیوان
▪ زیتون سیاه یا سبز ( بدون هسته) : ۲-۳ عدد
▪ پنیر پیتزا : ۱۵۰ گرم
▪ كنسرو كیلكا : یك عدد
● طرز تهیه :
آرد، بكینگ پودر و نمك را داخل كاسه ای ریخته ، شیر و روغن را اضافه می كنیم و به طور مرتب هم می زنیم. خمیر را ورز داده و بصورت توپ در می آوریم (اگر خمیر چسبنده بود كمی آرد اضافه می كنیم و اگر خیلی سفت بود شیر می افزاییم). روی خمیر پوشش كشیده و می گذاریم خمیر نیم ساعت بماند. پوره گوجه فرنگی، رب گوجه، سبزی های معطر و سیر را در ماهی تابه كوچكی با هم مخلوط كرده، روی حرارت كم قرار می دهیم تا غلیظ شده و در ادامه بعد از سردشدن ، خمیر را در ظرفی با قطر ۳۰ سانتی متر پهن می كنیم. سس آماده شده را برش نازك داده و روی بقیه مواد چیده شده، كمی پودر ارگانو می پاشیم. فر را از ۲۰ دقیقه قبل در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن كرده، پیتزا را درون فر گذاشته تا زمانی كه روی پنیر طلایی شود.
● نكات تغذیه ای :
میگو یكی از لذیذترین غذاهای دریایی است. از نظر مقایسه ای نسبت به سایر غذاهایی كه پروتئین زیادی دارند، نظیر گوشت ماهی و گروه ماكیان ، میگو كالری كمتری دارد. پروتئین موجوددر میگو كیفیت بالایی داشته و حاوی تمام اسیدآمینه های لازم جهت رشد می باشد. پروتئین میگو همانند سایر جانوران دریایی به دلیل نداشتن بافت همبند به راحتی هضم می شود. برای گروههایی از مردم نظیر افراد مسن كه در جویدن و هضم غذا مشكل دارند، غذای حاوی میگو گزینه مناسبی برای تأمین پروتئین روزانه آنها است. میگوها در كل دارای چربی كمی می باشند. اسیدهای چرب امگا-۳ كه از دسته اسدهای چرب غیر اشباع بوده و برای سلامتی مفید هستند، در میگوها به وفور یافت می شوند. این دسته از اسیدهای چرب می توانند در كاهش خطر بیماریهای قلبی مؤثر واقع شوند.اسیدهای چرب امگا-۳ همچنین اجزای ضروری برای غشای سلول مغز و بافت چشم است. میگو منبع غنی از ویتامین های E,D,C,B۱۲,B۶,A و املاحی چون كلسیم، آهن، منیزیم،فسفر، پتاسیم، سدیم،روی، مس، منگنز و سلنیم است.علاوه بر این كلسیم، روی، آهن، منیزیم و فسفر میگو نسبت به سایر آبزیان بیشتر است.
منبع : دوستان


همچنین مشاهده کنید