چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

نمک طعام و سرطان معده


نمک طعام و سرطان معده
خوردن مداوم غذاهای شور ممكن است خطر ابتلا به سرطان معده را دو برابر كند.
تحقیقات درباره عادات غذایی ، آشامیدنی و سیگار كشیدن كه طی ۱۱ سال روی ۴۰ هزار نفر در ژاپن انجام شده ، باعث شده است كه شركت های تولیدكننده مواد غذایی در انگلیس به شدت از مقدار نمك غذاهای خود كم كنند.
مطالعات بیشتری درباره خطر نمك در مورد افزایش فشار خون ، بیماری قلبی یا سكته مغزی در جریان است. در ژاپن مصرف غذاهای شور و دودی بسیار رایج است. مصرف كم نمك هم خطرناك است.
اما افزایش سرطان مربوط به كسانی است كه روزی ۱۲ تا ۱۵ گرم نمك می خورند.
سرطان معده چهارمین سرطان رایج در جهان است اما دومین سرطان كشنده در ژاپن است كه هر سال حدود ۷۷۶ هزار ژاپنی را می كشد.
در انگلیس این سرطان ششمین سرطان كشنده است و سالی ده هزار نفر را می كشد و فقط ۱۱ تا۱۲ درصد آنان تا مدتی از خطر آن می رهند.
پنجاه سال پیش این سرطان بزرگترین سرطان كشنده در انگلیس بود كه متعادل تر شدن در حجم غذایی و بهبود بهداشت را عامل این كاهش می دانند.
علاوه بر مصرف تك مطالعات ما نشان می دهد كه كشیدن سیگار و مصرف كم میوه و سبزی خطر سرطان معده را مخصوصا در مردان افزایش می دهد.
منبع : ایران مانیا


همچنین مشاهده کنید