جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

کوفته در ترازوی تغذیه


کوفته در ترازوی تغذیه
تا به حال درباره ارزش غذایی تخم‌مرغ و آلو خیلی اوقات شکم در کوفته مورد استفاده قرار می‌گیرند، چیزی شنیده‌اید؟ لابد شنیده‌اید که تخم‌مرغ منبع ویتامین B۱۲ است و لابد خبر دارید که از نظر پروتئین هم تخم‌مرغ یک منبع غنی است اما بد نیست بدانید که پروتئین موجود در تخم‌مرغ، حتی از گوشت هم ارزش بیولوژیکش بالاتر است؛ یعنی هم نیاز مصرف‌کننده را به اسیدهای آمینه ضروری روزانه‌‌اش تأمین می‌کند، هم به آسانی هضم و جذب می‌شود. در میان مردم این تصور رایج وجود دارد که کلسترول تخم‌مرغ خیلی بالا است اما حقیقت این است که هر عدد تخم‌مرغ، ۲۵۰ میلی‌گرم کلسترول دارد که این مقدار حتی به میزان مورد نیاز روزانه بدن هم نمی‌رسد. در واقع، هفته‌ای ۴ تا ۵ عدد تخم‌مرغ را می‌توانید بدون نگرانی از این بابت میل کنید. حتی بیماران قلبی نیز می‌توانند هفته‌ای ۲ عدد تخم‌مرغ را بدون ‌نگرانی مصرف کنند. در ضمن، مطالعات نشان داده که خوردن ۴ عدد تخم‌مرغ به خصوص در روزهای سرد زمستان، جذب کلسیم را بالا می‌برد و احتمال ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد. جالب است بدانید که تخم‌مرغ به عنوان منبع سلنیوم نیز شناخته شده است و به همین دلیل در تقویت قوای جنسی مردان بسیار مفید است. در ضمن، این ماده غذایی در موارد کمبود ویتامین D توصیه می‌شود و در قسمت زرده آهن فراوانی نیز دارد. بسیاری از افراد مبتلا به نقرس نیز از خوردن تخم‌مرغ وحشت دارند، در حالی که باید گفت این افراد نیز اجازه دارند هفته‌ای ۳ عدد تخم‌مرغ را با خیال راحت مصرف کنند. و اما درباره آلو؛ همان طور که می‌دانید هنگام بروز یبوست، یکی از اولین مواد غذایی که مصرفش توصیه می‌شود آلو است، چراکه در مردان ۳۳ درصد از نیاز به فیبر را تأمین می‌کند و سرعت حرکت مدفوع را در روده‌ها به وضوح افزایش می‌دهد. آلو در گروه میوه‌ها جای می‌گیرد و۴ تا ۵ عدد از آن به عنوان یک واحد میوه حساب می‌شود. این مقدار آلو دارای ۶۰‌کالری انرژی است. آلو سرشار از ویتامین A و فیبر است و به همین دلیل برای درمان یبوست از سوی بسیاری از پزش کان توصیه می‌شود؛ به خصوص برای کسانی که از یک رژیم لاغری و کم‌چربی پیروی می‌کنند. به علاوه، رنگ زرد آن مربوط به کاروتن است که می‌تواند به ویتامین A تبدیل شود. خیلی‌ها تصور می‌کنند با خوردن این ماده غذایی می‌توانند نیازشان را به آهن تأمین کنند و با آن کم‌خونی‌شان را بهبود بخشند، در حالی که این میوه در هر ۱۰۰ گرم فقط ۳ میلی‌گرم آهن دارد که چندان هم قابل جذب نیست. اما ویتامین C بالای آن به جذب آهن سایر مواد غذایی که به همراه آلو دریافت می‌شوند، کمک می‌کند. منابع گیاهی آهن برای بهبود کم‌خونی فقر آهن مناسب نیستند، حتی پسته‌ای که به آهن زیاد شهرت دارد. در ضمن، مطالعات نشان داده‌اند که در هر ۱۰۰ گرم آلو، ۸۶۰ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد و به همین خاطر، برای کنترل فشار خون نیز مصرف آلو خالی از فایده نیست.
منبع : پیک تندرستی


همچنین مشاهده کنید