جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

زرد چوبه (Turmeric , Curcuma)


زرد چوبه (Turmeric , Curcuma)
● نام علمی آن : domestica Val. Curcuma
و در پاره ای اسناد C.tinctoria را نیز مترادف برای زردچوبه آورده اند.
● محل تولید و رویش: زردچوبه بومی نواحی شرقی شبه قاره هند و مناطق جنوبی آسیا است.
● خواص – کاربرد: گرفتگی ها و انسداد را باز می کند. جویدن آن در دهان برای تسکین درد دندان مفید است.
زردچوبه مضر قلب است و برای رفع عوارض آن باید از آب لیمو ترش و اترج استفاده نمود.
ساقه زیرزمینی زردچوبه از نظر داروئی برای تقویت معده و به عنوان محرک و بادشکن و برای بند آوردن خونریزی از هر نوع
مصرف می شود. ضمناً برای رسانیدن دمل نیز مفید است. برای رفع بی نظمی در قاعدگی بسیار مؤثر است.
جریان گردش خون را افزایش می دهد و در حل کردن لخته خون یا بلادکلوتس (Blood closts) اثر بارزی دارد.
در هندوچین به علت خاصیت ضد انعقاد خون در زردچوبه آن را در مواقع وضع حمل توصیه مینمایند.
منبع : طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید