ویستا مرجع مهمترین عناوین خبری / جمعه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ / Friday, 25 April, 2014
پرورش سیر

پرورش سیرسیر، گیاهیست پیازی و دائمی که محل اصلی و اولیه آن روشن نیست .تفاوتی که این گیاه با پیاز دارد آن است که پوست پیازچه آن نازکتر بوده و بوی آن نامطبوع و مزه اش تند می باشد .
موارد مصرف سیر نسبت به پیاز کمتر بوده و بیشتر بصورت چاشنی و یا ترشی مورد استفاده قرار می گیرد .پودر خشک آن نیز به عنوان چاشنی و پخته و یا سرخ کرده آن در غذاها مصرف دارد .
طعم و بوی سیرهای مناطق گرمسیر تند و نامطبوع ، ولی محصول نقاط مرطوب و ساحلی کم بو و ملایمتر می باشند . به همین دلیل مصرف این گیاه در نواحی شمالی و جنوبی ایران بیشتر است .
▪ انواع مختلف سیر عبارتند از :
۱ ) سیر معمولی یا سیر سفید .
۲ ) سیر پیش رس قرمز .
۳ ) سیر قرمز .
● آب و هوا و خاک :
این گیاهدر هر آب و هوا و خاکی کشت می شود . ولی معمولا در زمین های سبک و رسی شنی محصول بهتر می دهد .
بایستی دقت شود تا در محلی که می خواهند سیر بکارند کود حیوانی تازه ریخته نشده باشد چون موجب فساد و خراب شدن آن می گردد .
سیر احتیاج به فسفر و پطاس زیاد دارد .معمولا بنا به وضع آب و هوای محل کاشت ، از اوایل فروردین ماه تا اواخر اردیبهشت ماه اقدام به کشت پیازچه های سیر می کنند .
● روش کاشت :
کشت سیر ، بندرت وسیله بذر انجام می شود . معمولا برای کشت از پیازهای کوچک که در کنار پیاز اصلی بوجود میآیند استفاده می شود .بهترین روش کاشت این گیاه روش خطی می باشد . فاصله خطوط ازیکدیگر ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر و فاصله بین پیازچه ها روی خطوط ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر مناسب خواهد بود .
منبع : گل و گیاه

همچنین مشاهده کنید


بیشترین بازدیدها - سرویس خبر
Copyright © 2008 - 2014 vista.ir. All Rights Reserved