سه شنبه, ۲۹ اسفند, ۱۴۰۲ / 19 March, 2024
مجله ویستا

تغذیه صحیح


تغذیه صحیح
تغذیه درست در عمل کاریست دشوار. این سختی بیشتر مربوط به کنارگذاشتن عادت های کهن و سالهای سال شیوه تغذیه نادرست است.
اما تغذیه سالم حتما به معنای صرف نظرکردن ازخوردنی های دوست داشتنی و لذیذ نیست. اصل مطلب رعایت حد و مرز در خوراک است. این مقاله دربرگیرنده ده دستور در جهت چگونگی تغذیه درست می باشد.
● متنوع بخوریم!
متنوع و به اندازه خورده و به تناسب در ترکیب مواد غذایی بایکدیگر توجه کنیم.
● در روز چندین بار غلات و به اندازه کافی سیب زمینی بخوریم!
نان- ماکارونی-برنج- غلات و سیب زمینی منبع ویتامین ها و مواد معدنی و fiber هستند و درعین حال کم چربی می باشند.
● درمورد سبزیجات و میوه- اصل پنج بار در روز را فراموش نکنیم!
مصرف پنج بار میوه و سبزیجات در روز ایده ال است. بهتر است که این محصولات -تازه مصرف شده و یا در صورت امکان خیلی کم وکوتاه پخته شده باشند. یک بار از این پنج بار، آب میوه مصرف کنیم.
● روزانه به اندازه کافی- لبنیات و حداقل یکبار در هفته ماهی بخوریم.گوشت و تخم مرغ هم به اندازه مصرف کنیم!
لبنیات و ماهی مواد غذایی زیادی مثل کلسیم در بردارند. ماهی منبع ید و selenium و omega ۳ میباشد. گوشت بخاطر درصد زیاد آهن و ویتامین های B۱ - B۶ و B۱۲ اهمیت دارد. مصرف ۳۰۰ تا ۶۰۰ گرم گوشت درهفته معمولا کافیست. در صورت مصرف گوشت و لبنیات - نوع کم چربی آن پیشنهاد میشود.
● چربی - کم مصرف کنیم و از مواد پرچربی صرف نظر کنیم!
مصرف زیاد چربی باعث چاقی شده و می تواند ناراحتی های قلبی و سرطان را به دنبال داشته باشد. ۷۰ تا ۹۰ گرم چربی در روز - آنهم در صورت امکان روغن ویا چربی های گیاهی کافی خواهدبود. فراموش نکنیم که مقدار زیادی چربی نامرئی در محصولات گوشتی-مثل سوسیس و کالباس- و شیرینی ها و شکلات ها و محصولات لبنیاتی وجود دارد.
● در مصرف قند و شکر و نمک صرفه جوئی کنیم!
شکر و محصولاتی که با شکر تولید شده اند بهتر است بمقدارخیلی کم استفاده شوند. توجه: در تولید انواع نوشابه ها نیز درصدی شکر بکاررفته است. به جای مصرف نمک - بهتراست از ادویه های گیاهی استفاده شود و درغیر این صورت از نمک همراه با ید، Jodine، استفاده کنیم.
● به اندازه بنوشیم!
آب ماده ایست زندگی بخش. برای افراد بالغ- مصرف حداقل یک لیترو نیم آب پیشنهاد می شود.
● خوشمزه و سالم بپزیم!
کوتاه بپزیم - با آب کم - با چربی کم و حرارت کم. بدین ترتیب مزه طبیعی و مواد حیاتی در مواد گیاهی موجود درغذا از بین نمی رود و مواد مضر جدید درحین پخت وپزبا حرارت زیاد تولید نمیشوند.
● آهسته بخوریم و لذت ببریم!
درست - آهسته و آگاهانه بخوریم و با تمام وجود لذت ببریم.
● به طور مرتب خود را وزن کنیم و پرتحرک باشیم!
وزن مناسب - مشوق ما و باعث شادمانی و سلامتی خواهد بود. تحرک و ورزش - سرحالی و سرزندگی و شادمانی را درپی خواهند داشت.
منبع : حکیم باشی


همچنین مشاهده کنید