پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

نان مغزدار قالبی


نان مغزدار قالبی
● مواد لازم
▪ مایه خمیر تازه ( برای خمیر) ۴۰ گرم
▪ شكر ( برای خمیر) ۵۰ گرم
▪ شیر ولرم ( برای خمیر) نصف لیوان
▪ تخم مرغ ( برای خمیر) ۲ عدد
▪ كره آب كرده ( برای خمیر) ۴۰ گرم
▪ نمك ( برای خمیر) ۱ قاشق چایخوری
▪ رنده پوست لیمو ( برای خمیر) ۱ قاشق غذاخوری
▪ آرد سفید گندم ( برای خمیر) حدود ۷۰۰-۶۰۰ گرم
▪ تقویت كننده آرد ( برای خمیر) ۲/۱ قاشق چایخوری
▪ كره آب كرده ( برای میان خمیر) ۴-۳ قاشق غذاخوری
▪ شكر ( برای میان خمیر) ۴-۳ قاشق غذاخوری
▪ كشمش ریز ( برای میان خمیر) ۷۵ گرم
▪ گرود ریز خرد شده ( برای میان خمیر) ۷۵ گرم
▪ كره كرده (برای روی نان ) ۱۰۰ گرم
▪ شكر (برای روی نان ) ۲ قاشق غذاخوری
● چگونگی تهیه
مایه خمیر تازه را در ظرفی ریخته شكر و شیر ولرم را به آن اضافه كنید و با دیسك مایه خمیر را در شیر حل كنید . تخم مرغ ، كره ، نمك و رنده پوست لیمو ترش را به مخلوط اضافه كنید سپس تقویت كننده آرد و آرد را كم كم بیافزایید و ورز دهید تا خمیری شود كه به دست نچسبد . روی خمیر را بپوشانید و به مدت نیم ساعت در جای نسبتاٌ گرم قرار دهید تا خمیر ور بیاید و حجم آن دو برابر شود .
خمیر را به تكه های ۵۰ گرمی تقسیم كنید و از هر تكه خمیر رشته هایی به اندازه ۲۰*۱۰ سانتی متر باز كنید از كره آب كرده با قلم مو روی خمیر بمالید . شكر و كشمش و گردو را با هم مخلوط و از آن روی خمیر بپاشید و در جهت طول آن را دولا كرده و از سمت باریك آن را رول كنید و قالب مناسبی را با كره آب كرده چرب كنید و خمیرها را در قالب با كمی فاصله بچینید و روی خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه بپوشانید تا خمیر مجدد ور بیاید در این فاصله فر را با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم كنید . مابقی كره را روی خمیر بریزید و شكر را روی آن بپاشید و در طبقه بالا به مدت ۳۰-۲۵ دقیقه بپزید.
منبع : شبکه جهانی جام جم


همچنین مشاهده کنید