پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

به اندازه نان بخریم


به اندازه نان بخریم
● روش های نگهداری نان ها
▪ شورای آرد و نان
۱) چیدن نان های داغ بر روی هم، كپك زدگی را تسریع، فساد زدگی را آسان و ضایعات نان را تشدید می كند؛ پیش از سرد شدن كامل نان ها، آن ها را دسته نكنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیك دربسته بگذارید.
۲) حرارت نان سبب كپك زدگی زودرس آن می شود. از دسته كردن نان داغ جدا بپرهیزید.
۳) نان خوب مستلزم داشتن آرد با كیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است؛ همان گونه كه بعضی از برنج ها پخت خوبی ندارند، آرد نامرغوب نیز پخت خوبی نخواهد داشت.
۴) دادن نان كپك زده به گاوها مضر و سرطان زا است. در ضمن سبب آلوده شدن شیر آن ها می شود.
۵) در ایجاد ضایعات نان، مردم ۲۰ درصد، نانوایان ۳۰ درصد و آرد مصرفی ۵۰ درصد تاثیر گذارند.
۶) خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یكی از علل افزایش ضایعات نان است. ترجیحاً از خرید نان اضافی خودداری كنید.
۷) از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذای خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس دار در هر وعده غذایی ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را كاهش می دهد و هم چنین مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می شود.
۸) نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند؛ گرچه شما حق انتخاب دارید!
۹) قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می كند.
۱۰) هنگام خرید نان حتماً یك سفره ترجیحاً پارچه ای به همراه داشته باشید. این نان مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید