سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

بررسی اثرات سطوح مختلف چربی ، شکل جیره و جنس جوجه ها بر روی عملکرد جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمائی


به منظور بررسی اثر سطوح مختلف چربی و شکل جیره بر روی عملکرد تولید و لاشه جوجه های گوشتی نر و ماده در شرایط تنش گرمایی ، تعداد ۵۴۰ جوجه گوشتی یک روزه تعیین جنسیت شده نژاد آرین در سیستم بستر مورد استفاده قرار گرفت. جیره های غذایی دارای انرژی قابل متابولیسم و پروتئین یکسان بوده و شامل ۳ جیره حاوی ۰ ، ۳ و ۶ درصد چربی بود که به دو صورت آردی و پلت شده از سن یک هفتگی تا پایان هفته هفتم در اختیار جوجه های نر و ماده قرار گرفت و افزایش وزن ، مصرف خوراک ، ضریب تبدیل غذایی و وزن نهایی و نیز صفات تجزیه لاشه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. متوسط حداقل و حداکثر دمای سالن درطول دوره آزمایش به ترتیب ۷/۲۵ و ۵/۳۱ درجه بود. وزن نهایی ۷ هفتگی جیره های پلت شده حاوی ۶ درصد چربی بیشتر از جیره های آردی حاوی ۳ و صفر درصد چربی و جیره پلت صفر درصد چربی بود . ضریب تبدیل جیره های پلت شده به طور معنی داری بهتر از جیره های آردی به ویژه صفر و ۳ درصد چربی بود . درصد لاشه و درصد چربی بطنی در خروس ها کمتر از مرغها و درصد ران آنها بیشتر از مرغها بود. شکل پلت جیره موجب افزایش درصد سینه و کاهش درصد آلایشها گردید. دو عامل شکل جیره و سطح چربی ، اثری بر روی درصد لاشه و درصد چربی بطنی نداشتند. نتایج این آزمایش نشان می دهد که در شرایط تنش گرمایی خفیف، استفاده از جیره های پلت شده حاوی ۳ و ۶ درصد چربی قادر است وزن نهایی ۷ هفتگی جوجه ها را نسبت به جیره های معمولی با انرژی یکسان به ترتیب در حد ۱/۷ و ۵/۳ درصد افزایش دهد. مصرف جیره ۶ درصد چربی پلت شده قادر است وزن انرژی یکسان به ترتیب در حد ۱/۷ و ۵/۳ درصد افزایش دهد. مصرف جیره ۶ درصد چربی پلت شده قادر است وزن نهایی جوجه مرغها را با عملکرد گله مخلوط با استفاده از جیره های معمولی برابر سازد. از نظر درآمد اقتصادی، جیره های حاوی ۳ درصد چربی همراه با مصرف گندم نسبت به سایر جیره ها عملکرد بهتر ولی غیر معنی دار ادشته است که در مقایسه با جیره آردی بودن چربی تفاوت ۴/۵ درصد را نشان می دهد.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران


همچنین مشاهده کنید