پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا
جایگزینها
طبخ هر غذا نیازمند وجود مجموعهای از مواد گوناگون است. حال اگر یك و یا حتی تعدادی از این مواد در دسترس نباشند، چه باید كرد؟ آیا از پخت آن غذا صرف نظر میكنید یا به فكر چارهای دیگر خواهید بود؟! اینجا است كه مجالی برای هنرنمایی آشپز پدید میآید. آشپز واقعی كسی است كه با وجود كمبودهایی در مواد اولیه، حاصل دست پخت او غذایی هر چند متفاوت ولی قابل قبول و خوشمزه شود. برای این منظور، شناخت جایگزینها، از جمله مهمترین و اصلیترین رمزورازهای پخت و پز است.
۱) هنگامی كه در دستور پخت غذا و كیك انتخابی تان بیش از دو تخم مرغ وجود داشت ولی شما تعداد تخم مرغ كمتری در یخچال داشتید حذف یك تخم مرغ از آن تعداد، چندان مشكل ساز نخواهد بود به شرط اینكه به جای آن دو قاشق غذاخوری شیر و یك دوم قاشق چایخوری بیكینگ پودر به مواد اضافه كنید.
۲) آب حاصل از یك عدد لیموی تازه با یك چهارم فنجان آبلیمو قابل جایگزینی است.
۳) به جای یك فنجان شكر، از تركیب یك فنجان عسل و یك چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین استفاده كنید.
۴) برخی از آشپزها جایگزین كردن كرفس ریز و پخته شده را در صورت نبود قارچ برای پخت در بعضی غذاها توصیه میكنند.
۵) اگر به جهت داشتن فشارخون بالا و یا در حال نوسان، توسط پزشكتان از مصرف نمك در غذا منع شدهاید، نگران نباشید. شما میتوانید با مخلوط كردن پودر سیر، پودر پیاز خشك، پودر آویشن، پودر جعفری، فلفل سیاه، جوهر لیمو، سبزیجات معطر خشك شده، پودر لیموعمانی و یا تعدادی از اینها با توجه به ذائقه تان، طعم دهندههای خوشمزه به جای نمك درست كنید.
۶) بدون رب گوجه فرنگی نیز میتوان غذاهایی مانند انواع خوراكها و خورشتهای رب دار و همچنین لوبیاپلو، ماكارونی و مانند اینها درست كرد. این كار با جایگزین كردن سس گوجه فرنگی (كچاپ) امكان پذیر است. تنها مقداری طعم شیرینی به غذایتان اضافه میشود كه با طعم دهندههای ترش مانند آبلیمو و آبغوره میتوانید آن را جبران كنید.
۷) در فصل سرما مصرف غذاهای آبداری همچون سوپ و آش بیشتر شده و با توجه به آنكه سرماخوردگی نیز در این فصل شیوع پیدا میكند، این نیاز در هنگام بیماری های این چنینی نیز بیشتر احساس میشود ولی عدم وجود آب مرغ و یا گوشت درست در زمان تصمیم گیری برای پخت، یا مانع پختن این قبیل غذاها میشود و یا اینكه مجبور خواهیم بود از سوپ و یا آش های آماده طبخ استفاده كنیم ولی خوشبختانه این روزها، عصارههای مرغ و گوشت و حتی سبزیجات كار را بسیار آسان كرده اند. در نتیجه امكان پخت این غذاهای آب دار لذیذ در زمان دلخواه وجود دارد. این عصاره ها در قالب مكعبهایی در بسته بندی مخصوص و با تاریخ تولید و انقضا ارائه میشوند. كافی است با اضافه كردن یك و یا دو مكعب عصاره به بقیه مواد و همچنین مقداری آب در یك قابلمه متوسط بزرگ، سوپ و یا آشی با غلظت و طعم دلخواه بپزید. تنها ذكر این موضوع ضروری است كه از آنجایی كه این عصارهها معمولاً دارای نمك زیادی هستند، از اضافه كردن نمك به غذا پرهیز كنید.
منبع : روزنامه شرق
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران توماج صالحی پاکستان سریلانکا حجاب مجلس شورای اسلامی کارگران رهبر انقلاب دولت رئیسی سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور
کنکور هواشناسی سازمان سنجش سیل تهران زنان شهرداری تهران پلیس سلامت قتل فراجا سازمان هواشناسی
قیمت خودرو قیمت دلار قیمت طلا خودرو دلار بانک مرکزی بازار خودرو ارز قیمت سکه ایران خودرو سایپا تورم
تلویزیون ترانه علیدوستی فیلم سینمای ایران مهران مدیری سحر دولتشاهی کتاب سینما شعر تئاتر صدا و سیما رادیو
کنکور ۱۴۰۳
اسرائیل غزه فلسطین رژیم صهیونیستی آمریکا روسیه جنگ غزه اوکراین طوفان الاقصی اتحادیه اروپا حماس ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال بازی بارسلونا لیگ برتر انگلیس باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس تراکتور فوتسال تیم ملی فوتسال ایران رئال مادرید
هوش مصنوعی همراه اول تیک تاک ناسا مریخ فیلترینگ فناوری اپل تبلیغات ایلان ماسک سامسونگ
سلامت روان استرس افسردگی داروخانه پیری دوش گرفتن