شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

نکاتی‌ در مورد برنج‌


نکاتی‌ در مورد برنج‌
برنج‌ مانند گندم‌ از دو قسمت‌ تشکیل‌ شده‌ است‌.قسمت‌ خارجی‌، چلتوک‌ نام‌ دارد و قسمت‌داخلی‌ مواد نشاسته‌ای‌ می‌باشد. قسمت‌ خارجی‌داری‌ ویتامین‌های‌B به‌ مقدار زیاد است‌، ولی‌قسمت‌ داخلی‌، ویتامین‌ B ندارد، بلکه‌ دارای‌ماده‌ای‌ است‌ که‌ ویتامین‌ B را رسوب‌ می‌دهد و ازبین‌ می‌برد.
بنابراین‌ بهتر است‌ که‌ برنج‌ با پوست‌ آن‌ خورده‌شود، زیرا سبوس‌ یا پوست‌ برنج‌ از لحاظ غذایی‌بسیار با ارزش‌ بوده‌ و مهم‌ترین‌ اثر آن‌ این‌ است‌ که‌از سفیدی‌ مو و ریزش‌ آن‌ جلوگیری‌ می‌کند.
خوب‌ است‌ پوست‌ برنج‌ را در کمی‌ آب‌ بجوشانیدو آن‌ را صاف‌ کرده‌ و با هر غذایی‌ که‌ دوست‌دارید مصرف‌ کنید. می‌توانید به‌ آن‌ کمی‌ آب‌ لیمواضافه‌ کنید و در موقع‌ خوردن‌ برنج‌ استفاده‌ کنیدتا تمام‌ ویتامین‌های‌ آن‌ را دریافت‌ کنید.
● کته‌ بهتر است‌ یا پلو؟
عده‌ای‌ کته‌ را قویتر و مفیدتر می‌دانند و معتقدندکه‌ در پلو ویتامین‌های‌ برنج‌ در آب‌ حل‌ شده‌ و به‌خارج‌ ریخته‌ می‌شود. عده‌ای‌ هم‌ کته‌ را غذایی‌سنگین‌ و دیر هضم‌ می‌دانند، البته‌ خاصیت‌ ضدویتامین‌ B که‌ در قسمت‌ داخلی‌ برنج‌ وجود دارد،در کته‌ بیشتر محسوس‌ است‌ و در پلوهای‌ صاف‌شده‌ کمتر می‌باشد و از این‌ رو کته‌ را حتما بایستی‌با ماست‌ و پیاز خورد ولی‌ چنانچه‌ برنج‌ را با پوست‌یا سبوس‌ آن‌ بپزند، این‌ ضرر ندارد. در هر حال‌برنج‌ سفید کرده‌، چون‌ اساسا ویتامین‌ ندارد،پلوی‌ آن‌ بهتر از کته‌ می‌باشد زیرا وقتی‌ ویتامین‌هارا دور ریختیم‌، بهتر است‌ که‌ ضد ویتامین‌ را هم‌دور بریزیم‌، ولی‌ اگر برنج‌ با چلتوک‌ یا پوست‌ آن‌بود آن‌ را کته‌ نمایید و نگذارید ویتامین‌های‌ آن‌دور ریخته‌ شود.
● چگونگی‌ سفید شدن‌ برنج‌
وقتی‌ برنج‌ را خیس‌ می‌کنید، نمک‌ اضافه‌ نکنید،بلکه‌ آب‌ را بگذارید بجوشد، سپس‌ کمی‌ آب‌ سرداضافه‌ و بعد نمک‌ اضافه‌ کنید. آن‌ گاه‌ مدتی‌ صبرکرده‌ برنج‌ را در آن‌ ریخته‌ و سپس‌ آبکش‌ نمایید.همچنین‌ می‌توانید کمی‌ آب‌ نارنج‌ به‌ آن‌ اضافه‌کرده‌ و سپس‌ آبکش‌ نمایید.
● نگهداری‌ از برنج‌
۱ ) هرگز برنج‌ را در مقابل‌ نور آفتاب‌ قرار ندهیدبلکه‌ آن‌ را در جای‌ خشک‌ نگهداری‌ کنید.
۲) برای‌ اینکه‌ برنج‌ شما به‌ مدت‌ طولانی‌ سالم‌بماند، آن‌ را با مقداری‌ نمک‌ مخلوط کرده‌ ونگهداری‌ کنید.
۳) بهتر است‌ برای‌ برخورداری‌ از ویتامین‌ B که‌در برنج‌ وجود دارد، سبوس‌ آن‌ را تهیه‌ کرده‌ و به‌صورت‌ پودر درآورده‌ و در غذاهایتان‌ از آن‌استفاده‌ کنید.


همچنین مشاهده کنید