پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

زردآلو


زردآلو
درخت زردول بومی نواحی چین می باشد و هنوز هم بصورت وحشی در این مناطق می روید این درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت .
درخت زردآلو تا ارتفاع ۶ متر می رسد برگهای آن مانند قلب نوک تیز و برنگ سبز روشن مایل به زرد می باشد . گلهای زردآلو درشت و برنگ سفید متمایل به قرمز است .
میوه آن گوشتی و زرد رنگ با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان میرسد.
هسته زردآلو صاف ، قهو های و یبضی شکل است در داخل هسته مغز آن قرار درد که طعم آن شیرین و گاهی تلخ می باشد .
● ترکیبات شیمیایی زردآلو
ـ آب،موادقندی ،پروتئین،کلسیم،فسفر،سدیم ،پتاسیم،آهن،ویتامین آ،ویتامین ب۱،ویتامین ب۲ ،ویتامین ب۳ ،ویتامین ث،اسید سالسیلیک،مواد نشاسته ای،آلبومین،چربی
● خواص دارویی - غذایی
ـ زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است
ـ تصفیه کننده خون است
ـ عروق را باز می کند
ـ ملین است
ـ بوی بد دهان را رفع می کند
ـ تب بر است
ـ بعلت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است
ـ روم مفاصل را برطرف می کند
ـ ضد نرمی استخوان است
ـ برای قلیایی کردن بدن مفید است
● خواص درمانی هسته وبرگ زردآلو
ـ مغز هسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و برگ و گل آن سرد و خشک است .
ـ مغز آن تقویت کننده قوای جنسی است
ـ روغن مغز هسته را اگر در گوش بچکانید صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می کند
ـ روغن مغز هسته برای نرم کردن پوست مفید است
ـ روغن مغز هسته اگر تلخ باشد کشنده کرم معده و روده است
ـ روغن تلخ هسته ورم معقد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.
ـ دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است
ـ برای تسکین گوش درد چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید
● مضرات
زردآلو بطور کلی دیر هضم ، ثقیل و نفاخ است . شاخاص سالخورده و کودکان باید از زیاد خوردن آن احتراز کنند . همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آنرا نیز تناول نمود زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آنرا آن آسان می سازد .
منبع : سایت کامتونت


همچنین مشاهده کنید