چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

ویتامین C


ویتامین C
پیشگیری و درمان بیماری‌های رایج این فصل. ویتامین C با نام علمی اسید اسکوربیک یکی از ویتامین‌های محلول در آب است که اعمال مهمی در بدن انجام می‌دهد. برای مثال ویتامین C زخم‌ها را التیام می‌بخشد, استخوان‌ها را قوی می‌سازد, سیستم‌های قلبی, عروقی و گوارشی و عصبی را حفاظت می‌کند, در حفظ و سلامت سیستم ایمنی در مقابله با غفونت‌ها و بیماری‌ها نقش دارد و داروها و آلاینده‌های محیطی را غیر سمی می‌کند. از دیگر اعمال مهم ویتامین C عمل آنتی اکسیدانی آن است.آنتی اکسیدان‌ها موادی هستند که از اکسید شدن مواد غذایی که باعث ایجاد بیماری‌های مختلف در انسان می‌شوند, جلوگیری می‌کند.ویتامین C جذب کلسیم و آهن را افزایش می‌دهد.به همین دلیل توصیه می‌شود که بعد از غذا از یک منبع ویتامین "ث" استفاده شود.
این ویتامین می‌تواند در پیشگیری و حتی درمان بیماری‌های عفونی یا ویروسی نظیر سرما خوردگی مو ثر باشد. با توجه به این که منابع این ویتامین در فصل پاییز و زمستان فراوان است می‌توان با قرار دادن منابع این ویتامین در سبد غذایی خانواده‌ها در این فصول از بروز این بیماری‌ها پیشگیری و یا آن‌ها را درمان نمود.کمبود این ویتامین باعث خستگی, ضعف, بی حالی و گرفتگی عضلات می‌شود. هم چنین کمبود ویتامین C باعث کم خونی, تاخیر در التیام زخم‌ها و تورم لثه در دهان می‌گردد.منابع غذایی ویتامین C میوه‌ها و سبزی‌ها هستند. البته مرکبات مهم‌ترین منبع غذایی آن محسوب می‌شود.جوانه غلات و حبوبات مقدار زیادی ویتامین C دارد.از دیگر منابع ویتامین C انگور سیاه, گیلاس, فلفل دلمه‌ای, سبزی‌های سبز تیره, گوجه فرنگی و خیار می‌باشد. ویتامین C از حساس‌ترین ویتامین‌ها است.این ویتامین در حضور نور, حرارت, هوا, قاچ کردن, خرد کردن, خیساندن در آب به سرعت از بین می‌رود. بنابر این هنگام برداشت, ذخیره, پختن و عرضه سبزی‌ها باید دقت زیادی به عمل آید.برای مثال وقتی میوه و سبزی‌ها را خیس می‌کنید یا می‌پزید مقداری ویتامین وارد آب می‌شود.بهتر است برای پختن این مواد از مقدار زیاد آب استفاده نشود. زمان کوتاه پختن در مقدار کم آب یا پختن سبزی در مایکرو ویو رنگ جذاب گیاه را حفظ کرده و در نتیجه ویتامین C کمتری از بین می‌رود. میوه‌های خشک شده ویتامین C کمتری دارند. بنابر این توصیه می‌شود که میوه‌ها و سبزی‌ها را به صورت تازه و خام مصرف نمایید.
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید