یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

روغنی که مصرف می کنیم


روغنی که مصرف می کنیم
بسیاری از غذاها در روغن سرخ می شوند و به بسیاری دیگر روغن را به عنوان چاشنی اضافه می کنند. مانند برنج، سالاد و... روغن مصرفی ما دو منشأ مختلف دارد: حیوانی و نباتی. روغن حیوانی مملو از کلسترول است و مصرف آن توصیه نمی شود. روغن نباتی هم به دو صورت مایع و جامد عرضه می شود. فرم مایع دارای اسیدهای چرب اشباع نشده است که ارزش غذایی بیشتری دارد؛ ولی در مقابل حرارت و نور آفتاب آسیب پذیرتر است.
روغن نباتی جامد هیدروژنه فاقد اسیدهای چرب اشباع نشده است؛ اما در مقابل تغییرات دما مقاوم تر است و دیرتر خراب می شود. نکات قابل توجه در خصوص تهیه و مصرف روغن:
۱) علایم ظاهری فساد در روغن شامل افزایش بو، غلیظ تر شدن روغن مایع، تغییر رنگ و تند شدن آن است.
۲) هنگام خرید روغن به برچسب تولید آن، پروانه بهره برداری و پروانه بهداشتی و تاریخ مصرف دقت کنید.
۳) روغن را در محلی خنک و دور از نور و هوا و در ظروف دربسته نگهداری کنید. در ظرف روغن را پس از مصرف حتماً ببندید.
۴) هنگام مصرف روغن، از حرارت کم استفاده کنید. حرارت دادن زیاد و طولانی، روغن مایع را خراب می کند.
۵) روغن اضافی مصرف شده را به ظرف اصلی روغن برنگردانید.
۶) از مصرف مجدد روغنی که چند بار حرارت دیده، جداً خودداری کنید.
۷) روغن مایع نباید از سویا تهیه شده باشد. روغن حاصل از سویا برای تولید روغن جامد استفاده می شود و در حالت مایع به سرعت خراب می شود. روغن های مایع استاندارد موجود در بازار ایران، معمولاً از آفتابگردان تهیه شده است.
۸) در مجموع سعی کنید حتی الامکان روغن کمتری برای طبخ غذا استفاده کنید. غذاهای آب پز معمولاً ارزش غذایی بیشتری دارند و خطر افزایش چربی خون نیز با استفاده از آنها کمتر می شود.
منبع : روزنامه کیهان