شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

سیب زمینی معجزه گر


سیب زمینی معجزه گر
سیب زمینی با نام علمی سولانوم توبروسوم (Solanum Tuberosum) گیاهی یک ساله است که برای نخستین بار ملاحان اسپانیولی آن را در کشور پرو یافتند و در سال ۱۵۵۰ میلادی سیب زمینی رابه همراه خود به اروپا آوردند. گل و برگ سیب زمینی به علت داشتن سم «سولانین » مصرف چندانی ندارد و در واقع غده زیرزمینی آن است که به سیب زمینی مشهور شده است و ارزش غذایی دارد. این ماده غذایی سرشار از ویتامین های B و C است و به طور کلی از سبزی های سالم و مغذی به شمار می رود. از مهم ترین خواص سیب زمینی کمک به درمان زخم معده است . آب سیب زمینی خام نیز به همین منظور تجویز شده است. مصرف آن برای افراد مبتلا به رماتیسم، درد مفاصل و ضعف اعصاب بسیار مفید خواهد بود. از آنجا که این سبزی مغذی، حاوی ویتامین C است به افرادی که با کمبود این ویتامین مواجه هستند، توصیه می شود آن را به صورت خام رنده کنند و به همراه سالاد بخورند. البته سیب زمینی علاوه بر ویتامین C حاوی ویتامین های B،A و عناصر کلسیم ، پتاسیم، منیزیم، فسفر و آهن نیزهست و چون کم چرب و کم نمک است ، براحتی می توان از آن در رژیم های غذایی کم نمک استفاده کرد. هنگام پخت سیب زمینی مقداری از ویتامین های آن از دست می رود، بنابراین بهترین روش پخت آن تنوری کردن با پوست یا آب پزکردن است. جالب است بدانیم پوست کندن سیب زمینی قبل از طبخ حدود ۵ الی ۱۰ درصد ویتامین C موجود در آن را از بین می برد. علاوه بر بهره غذایی از سیب زمینی می توان آن را در موارد دیگری نیز استفاده کرد. مثلاً زمانی که آبگوشت یا آش شور شده باشد سیب زمینی به کمک آشپز می آید. همچنین برای از بین بردن رسوب و املاح آهکی کتری و سماور می توان پوست سیب زمینی را در آن جوشاند. درد سوختگی را هم می توان با قراردادن یک برش از سیب زمینی بر محل سوختگی تا حدودی تسکین داد.
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید