پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024
مجله ویستا

طرز استفاده


جو از نظر كاشت به دو دسته تقسیم می‌شود‌: جو بهاره و جو پائیزه‌. جو بهاره در بهار كشت می‌شود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه می‌دهد در حالیكه جو پائیزه در پائیز كشت می‌شود و محتاج سرمای زمستان است‌.
  جدول ترکیبات شیمیائی موجود در صدگرم جو
آب ۱۱ گرم
پروتئین ۸گرم
مواد نشاسته‌ای ۷۸ گرم
كلسیم ۱۶ میلی گرم
فسفر ۱۸۹ میلی گرم
آهن ۲ میلی گرم
سدیم ۳ میلی گرم
پتاسیم ۱۶۰ میلی گرم
ویتامین ب ۱ ۰/۱۲ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۰۵ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۳ میلی گرم
ضمناً جو دارای مقدر بسیار كمی آرسنیك می‌باشد‌.
  خواص داروئی
جو معمولاً به سه صورت در بازار عرضه می‌شود: جو پوست‌نكنده كه هنوز سبوس آن جدا نشده، جو پوست‌كنده كه پوست آن گرفته شده است، جو سفید كه پوست و سبوس آن گفته شده است و به‌نام جو مرواریدی معروف است.
۱. جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است.
۲. مواد مقوی آن كمتر از گندم بوده ولی قابض و خشك كننده است‌.
۳. غذائی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است.
۴. خاصیت نرم كننده درد.
۵. در قدیم از جو برای سقط جنین استفاده می‌كردند‌.
۶. برای نقرس مفید است‌.
۷. جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و كم‌خونی و سوء هاضمه است‌.
۸. ماء الشعیر برای درمان سل، ‌زخم‌های ریوی و سردرد گرم مفید است‌.
۹. ماء الشعیر خون‌ساز است و زود هضم می‌شود.
۱۰. ماء الشعیر را با خشخاش كوبیده برای سردرد مفید است‌.
۱۱. برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت‌های دردناك بگذارید‌.
۱۲. آرد جو را با شكر مخلوط كرده غذای خوبی برای اطفال است.
۱۳. جو چون دارای پروتئاز می‌باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می‌كند‌.
۱۴. سردمزاجان باید جو را با شكر بخورند.
۱۵. كشك‌الشعیر برای مزاج‌های گرم و اسهال‌های صفراوی مفید است‌.
۱۶. برای‌ برطرف كردن گلو‌درد و ورم گلو كشك‌الشعیر را قرقره كنید‌.
۱۷. برای پائین آرودن كلسترول از جو استفاده كنید‌.
۱۸. بیسكویت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شكم و درد را از بین‌می‌برد.
  طرز استفاده
ـ سمنو یا مالت جو: جو را می توان مانند دیگر غلات خیس كرده و در حرارات معتدل نگاهداری كنید تا جوانه بزند و هنگامی‌كه جوانه به حد معینی رسید از آن مالت نگهداری كنید. مالت جو دارای ویتامین‌های C است.
ـ ماء الشعیر : جو پوست كنده و جو پوست نكنده را خوب می شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می جوشانند و آنقدر آنرا می پزند تا دانه های جو كاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینكه له شود صاف می كنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می كنند .
ـ كشك الشعیر : جو پوست كنده را با آب مخلوط كرده و آنرا آنقدر می جوشانند تا كاملا باز شود سپس آنرا له می كنند و صاف می كنند كه خود جو نیز داخل آب شود كشك الشعیر شبیه آَش جو می باشد .
ـ عصاره مالت جو : از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ كردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می آید كه دارای مقدر ۶۰ درصد مالتوز ، ۱۰ درصد ساكاروز ، ۲۰ درصد دكسترین و مقدری مواد معدنی و ویتامین های B۱ و B۲ است
  مضرات
مضرات خاصی گفته نشده است.


همچنین مشاهده کنید