پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024
مجله ویستا

کلم پلو


ـ مواد لازم:
برنج: ۱۰۰۰ گرم
کلم: ۱۵۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
روغن: ۲۵۰ گرم
زعفران: ۱ قاشق مربا خوری
ـ طرز تهیه:
گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده کرده و کمی نمک و فلفل و مخلوط می‌کنیم و کوفته ریزه درست می‌کنیم دو تا سه قاشق روغن در تابه می‌ریزیم و داغ می‌کنیم کوفته‌ها را در روغن کمی سرخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم کلم برگ را خرد می‌کنیم، بعد می‌شوئیم و با ۲ تا ۳ لیوان آب و کمی نمک چند جوش می‌دهیم تا کلم نرم شود، بعد کلم را در آبکش می‌ریزیم و در چهار تا پنج قاشق روغن آبکرده سرخ می‌کنیم و کوفته ریزه و کلم را مخلوط می‌کنیم و با یک لیوان آب و کمی زعفران سائیده و کمی نمک و فلفل می‌گذاریم چند جوش بزند به‌طوری که آب آن نصف شود برنج را آبکش می‌نمائیم و ته دیگ را کمی روغن و آب ریخته یک سوم از برنج را در دیگ می‌ریزیم نصف از کلم و کوفته را روی برنج ریخته با نصف بقیه برنج روی آن را می‌پوشانیم و بقیه کوفته و کلم را روی برنج می‌ریزیم و با بقیه برنج روی آن را می‌پوشانیم و پلو را دم می‌کنیم.
بدیهی است آب کوفته و کلم را باید با روغن مخلوط نموده روی برنج داده و پلو را دم نموده و ممکن است یک قاشق سوپخوری گرد لیمو عمانی یا دو سه قاشق سوپخوری گرد قوره نیز با کوفته و کلم مخلوط کنیم و لای پلو بریزیم. در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافی‌ است.


همچنین مشاهده کنید