ممکن است کربوهيدراتها را برحسب طعم شيرين طبقهبندى کنند. فروکتوز شيرينترين کربوهيدرات است و نشاسته کمترين ميزان شيرينى را دارد و در واقع اصلاً شيرين نيست. موز سبز داراى نشاستهٔ زيادى مىباشد. همزمان با رسيدن، نشاسته آن به گلوکز تبديل مىشود و طعم شيرين پيدا مىکند. برعکس، شيرينى ذرت، وقتى مىرسد کم مىشود، زيرا قند آن به نشاسته تبديل مىشود. نشاستهها از نظر قابليت حل در آب متفاوت هستند. به دليل اينکه سوکروز شيرينتر و قابل حلتر از گلوکز است، در نوشابهها بهکار مىرود.