پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

خواص


ممکن است کربوهيدرات‌ها را برحسب طعم شيرين طبقه‌بندى کنند. فروکتوز شيرين‌ترين کربوهيدرات است و نشاسته کمترين ميزان شيرينى را دارد و در واقع اصلاً شيرين نيست. موز سبز داراى نشاستهٔ زيادى مى‌باشد. هم‌زمان با رسيدن، نشاسته آن به گلوکز تبديل مى‌شود و طعم شيرين پيدا مى‌کند. برعکس، شيرينى ذرت، وقتى مى‌رسد کم مى‌شود، زيرا قند آن به نشاسته تبديل مى‌شود. نشاسته‌ها از نظر قابليت حل در آب متفاوت هستند. به دليل اينکه سوکروز شيرين‌تر و قابل حل‌تر از گلوکز است، در نوشابه‌ها به‌کار مى‌رود.
  نسبت شيرين کربوهيدرات‌ها در مقايسه با سوکروز
کربوهيدرات: فروکتوز سوکروز گلوکز دکسترين لاکتوز نشاسته
درصد: ۱۷۵-۱۵۰ ۱۰۰ ۷۰ ۳۰ ۱۵ شيرين نيست


همچنین مشاهده کنید