چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

اعمال کربوهیدرات در بدن


- عمل عمدهٔ کربوهيدرات‌ها تأمين انرژى براى انجام فعاليت‌هاى بدنى و توليد حرارت براى حفظ گرماى بدن است. گلوکز تنها منبع انرژى براى سيستم عصبى مرکزى مى‌باشد، اما بافت‌هاى ديگر مى‌توانند از چربى‌ها براى تأمين انرژى استفاده کنند.
- کربوهيدرات‌ها موجب حفظ پروتئين‌ها مى‌شوند. به اين معنى که بدن براى تأمين انرژى به پروتئين غذا يا بافت‌هاى بدن نياز پيدا نمى‌کند. به اين اثر، عمل صرفه‌جوئى پروتئين گفته مى‌شود.
- کربوهيدرات‌ها مى‌توانند ترکيباتى توليد کنند که با ازُت باند شده و اسيدهاى آمينه غيراساسى را بسازند.
- وجود کربوهيدرات براى متابوليسم کامل سلولى چربى‌ها ضرورى است. وقتى مقدار کربوهيدرات کم باشد، بعضى محصولات متابوليسم اسيدهاى چرب که بنام کتون‌ها شناخته مى‌شوند، در بدن تجمع مى‌يابند.
- کربوهيدرات‌ها بخشى از ترکيبات ساختمانى بدن را تشکيل مى‌دهند، مثل غضروف، استخوان و بافت عصبي.
- لاکتوز سبب رشد باکترى‌هاى خاصى در روده بزرگ مى‌شود که بعضى ويتامين‌هاى گروه ب را سنتز مى‌کنند. هم‌چنين جذب کلسيم و فسفر را در روده کوچک افزايش مى‌دهند.
- فيبر غذائى آب را جذب کرده و نگاه مى‌دارد. به‌همين جهت، مقدار آب موجود در مدفوع را زياد کرده و سبب ايجاد مدفوع نرم و حجيم‌تر مى‌شود.
- اعمال کربوهيدرات در غذا:
- قندها و نشاسته به مواد غذائى قوام مى‌دهند. فيبرها بافت ماده غذائى را فراهم مى‌کنند.
- قندها و الکل طعم و بو ايجاد مى‌کنند.
- مواد غذائى کربوهيدراتى رنگ درخشان و روشنى دارند که آنها را چشم‌نواز مى‌کند.


همچنین مشاهده کنید