پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

کمبود (عدم دریافت کافی)


  شرايط
به‌دليل اينکه ليپيدها تقريباً در تمام مواد غذائى وجود دارند،کمبود اسيدهاى چرب ضرورى يا کل چربى به‌ندرت اتفاق مى‌افتد.
  نشانه‌ها و نشانگان
دريافت ناکافى اسيد لينولئيک منجر به اگزما مى‌شود. به‌علاوه وضعيت اسيدهاى چرب خون نيز غيرطبيعى مى‌گردد. رشد ناکافي، وزن‌گيرى کم يا ثابت ماندن وزن ممکن است آشکارترين علامت ناشى از رژيم‌هاى غذائى بسيار محدود از چربى باشد. بيمارى‌هائى که سبب سوء‌جذب مى‌شوند ممکن است منجر به استئاتوره گردند که به معنى وجود مقدار بسيار زياد چربى در مدفوع مى‌باشد. در اين حالت قابليت دسترسى کل چربي، کالري، اسيدهاى چرب ضروري، ويتامين‌هاى محلول در چربى و مواد معدنى ناکافى خواهد بود.
  افراد در خطر
نوزادانى که رشد سريع دارند و کودکانى که با شيرخشک و غذاهاى داراى مقدار کم اسيد لينولئيک، اسيد لينولنيک و اسيد آراشيدونيک تغذيه مى‌شوند، بيشتر در خطر کمبود اسيدهاى چرب ضرورى هستند. نوجوانان و بالغينى که از يک رژيم غذائى شديداً محدود از چربى پيروى مى‌کنند، اهميت ليپيدها در تعادل غذائي، سلامت و هموستاز بدن را درک نکرده‌اند. ارزيابى دقيق وضعيت ليپيد بيماران مبتلا به سوء‌هضم و سوء‌جذب لازم است.


همچنین مشاهده کنید