سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

نکات تغذیه‌ای


به‌طور معمول يک واحد جانشين گوشت عبارتند از:
- ۱ اونس (۳۰ گرم) گوشت، ماهي، ماکيان و پنير
- يک دوم ليوان حبوبات (پخته)
در اين فهرست گوشت و جانشين‌هاى آن حاوى پروتئين و نيز چربى مى‌باشند. گروه گوشت‌ها را براساس ميزان چربي، به چهار فهرست تقسيم کرده‌اند که ميزان پروتئين، چربى و کالرى متفاوت دارند و در جدول (تقسيم‌بندى گروه گوشت براساس ميزان پروتئين، چربى و کالري) آورده شده است.
  نکات تغذيه‌اى
۱. بايستى در حد امکان از گوشت‌هاى کم‌چرب استفاده شود. گوشت‌هاى پُرچربي، ميزان بالائى چربى‌هاى اشباع، کلسترول و کالرى دارند و سبب افزايش سطح کلسترول خون مى‌شوند. لذا بايد مصرف گوشت‌ها با چربى بالا را محدود کرد (سه بار يا کمتر در هفته).
۲. گوشت‌ها هيچ فيبرى ندارند.
۳. حبوبات (انواع نخود، لوبيات و عدس) منبع خوبى از فيبر مى‌باشند.
  جدول تقسيم‌بندى گروه گوشت براساس ميزان پروتئين، چربى و کالرى
فهرست گوشت
کربوهيدرات
(گرم)
پروتئين
(گرم)
چربى
(گرم)
کالرى
(Kcal)
خيلى کم‌چربى ۰ ۷ ۰-۱ ۳۵
کم‌چربى ۰ ۷ ۳ ۵۵
با چربى متوسط ۰ ۷ ۵ ۷۵
با چربى فراوان ۰ ۷ ۸ ۱۰۰


همچنین مشاهده کنید