شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا
ترکیب و خواص غذائی آفتابگردان
دانه آفتابگردان بهرنگهاى سفيد و خاکسترى راهراه، قهوهاي، بنفشتيره و سياه ديده مىشود. وزن هر دانه آفتابگردان در ارقام گوناگون از ۵ تا ۱۲۰ گرم است. وزن هزار دانه رقم رکورد که در ايران کاشته مىشود، نظر بهشرايط کاشت و داشت از ۵۰ تا ۹۰ گرم نوسان دارد. |
درصد پوست در دانه آفتابگردان در رقمهاى بومى ۳۵ تا ۵۰ و در رقمهاى اصلاح شده حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است. |
ميزان روغن دانه آفتابگردان در رقمهاى گوناگون ۲۶ تا ۵۰ درصد است، رنگ روغن آفتابگردان زرد روشن و داراى ويتامينهاى زياد و ارزش غذائى فراوان است. روغن آفتابگردان مرکب از تعدادى اسيد چرب بهشرح زير است: |
- اسيد اولئيک -Oleic Acid، به مقدار ۳۴ درصد |
- اسيد لينولئيک - Linoleic Acid، به مقدار ۶۵ درصد |
- اسيد پالميتيک -Palmitic Acid، به مقدار ۶ درصد |
- اسيد اِستاريک - Estearic Acid، به مقدار ۴ درصد |
دانه خشک آفتابگردان ۱۵ تا ۱۶ درصد پروتئين دارد. پس از روغنگيرى از دانه، کنجالهاى که باقى مىماند ۱۳ درصد فيبر و ۴۰ درصد پروتئين دارد. |
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سیستان و بلوچستان دولت چین انتخابات مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان حسن روحانی جنگ دولت سیزدهم نیکا شاکرمی رهبر انقلاب مجلس
سیل هواشناسی ایران تهران شهرداری تهران باران آتش سوزی هلال احمر سازمان هواشناسی روز معلم پلیس قوه قضاییه
خودرو قیمت خودرو قیمت طلا تورم مسکن بانک مرکزی بازار خودرو حقوق بازنشستگان قیمت دلار دلار ایران خودرو ارز
صدا و سیما مهران غفوریان تلویزیون ساواک موسیقی صداوسیما سریال سینمای ایران تئاتر عفاف و حجاب
اینترنت
رژیم صهیونیستی جنگ غزه فلسطین غزه آمریکا روسیه ترکیه حماس اوکراین نوار غزه انگلیس ایالات متحده آمریکا
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر سپاهان جواد نکونام علی خطیر باشگاه استقلال بازی تراکتور باشگاه پرسپولیس لیگ قهرمانان اروپا
آیفون اپل ناسا صاعقه گوگل تماس تصویری عکاسی تلفن همراه
چای کبد چرب فشار خون