شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

روش‌های برداشت چغندرقند


  زمان برداشت چغندرقند
زمان رسيدن چغندر و آماده شدن براى برداشت، تابع عوامل زيادى است که مهمترين آنها عبارتند از:
نوع بذر، طول دوره برداشت، درجه حرارت، محيط و ميزان مصرف کودهاى شيميائى به‌ويژه کودهاى ازته. به‌جزء در خوزستان که کشت چغندر زمستانه است، در بقيه نقاط کشور با توجه به‌تاريخ کاشت و عوامل ديگر، زمان رسيدن چغندر از اواسط مهر تا اواخر آبان است. تا زمانى ‌که دماى هوا به کمتر از ۴ درجه سانتى‌گراد نرسيده، چغندر به ذخيره‌سازى قند و افزايش وزن ادامه مى‌دهد.
به‌طور کلى برداشت محصول زمانى است که توليد مواد ساخته شده (به‌ويژه ساکارز) با مصرف آن در تعادل باشد.
نشانه‌هاى ظاهرى رسيدن چغندرقند با زرد شدن رگ‌هاى پير، کندى رشد برگ‌هاى جوان داخل بوته و به‌طور کلى کندى رشد اندام‌هاى هوائى نمايان مى‌شود.
  مراحل برداشت چغندرقند
- در آوردن چغندرها از خاک
- سر زدن چغندرها
  روش‌هاى برداشت چغندرقند
- روش‌هاى دستى توسط بيل
- روش مکانيزه توسط کمباين‌هاى برداشت چغندر


همچنین مشاهده کنید