شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

آفت‌های زعفران


آفت‌هاى زعفران عبارتند از:
الف- کرم‌هاى Ditylenchus clipoaci:(به سيب‌زمينى و سير نيز حمله مى‌کند) که به‌ بنه زعفران حمله و پس از مدتى باعث باد کردن و فاسد شدن آن مى‌گردد. براى مبارزه با اين آفت ازروش‌هاى زير استفاده مى‌شود.
- نگهدارى پيازها درآب ۳۴-۴۴ درجه به‌مدت ۳ ساعت پيش از کاشت
- ضدعفونى کردن پيازها به‌وسيله سولفورو دو کربن
- آبيارى با آب‌هاى آمونياک‌دار
ب- کنه بنه زعفران:اين کنه با فعاليت بر روى پياز و دم‌برگ باعث تضعيف گياه مى‌شود. گياهان آلوده در اوايل بهار سريع‌تر خزان مى‌کنند، که براى مبارزه از روش‌هاى زير استفاده مى‌شود:
- کشت عميق‌تر پيازها در مناطق آلوده (۲۰ سانتى‌متر)
- کاهش عمر بهره‌بردارى از مزارع
ج- موش‌ها:که خسارت زيادى به بنه‌هاى زعفران وارد مى‌کنند و در اثر زحمى‌کردن آنها، باعث فساد مى‌شوند. موش‌ها را با روش زير از بين مى‌برند:
- استفاده از خمير نان يا نان آغشته به پروتکسى دوباريم
- کشت نعناع در نزديک مزرعه زعفران، زيرا موش از بوى نعناع متنفر است
- استفاده از دانه گاستريکس به‌همراه ساير مواد مانند فسفر دوزنگ که سوزشى در دهان موش ايجاد نمى‌کند ولى بسيار سمى است.
- استفاده از سيانور دوکلسيم که توليد اسيد سيانيدريک مى‌نمايد.
- استفاده از موش‌کش‌هاى کومارينى مانند فورماسن- کوماگلرو ديکومارول وقرص فستوکسين.
د- خرگوش‌ها:که با زخمى کردن پيازها و خوردن برگ‌ها، صدمه زيادى به گياه وارد مى‌کنند. براى از بين بردن خرگوش‌ها از طعمه مسموم با ترکيب زير استفاده مى‌شود:
ذرت : ۱۰۰ کيلوگرم آنقوره : ۱۲۵ گرم
فسفر دوزنگ: ۵ کيلوگرم خون : ۸ ليتر
روغن مايع: ۲ کيلوگرم کود حيواني: ۵ کيلوگرم
خاک رُس: ۵ کيلوگرم  


همچنین مشاهده کنید