پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

برداشت


هندوانه را بايد در مرحله رسيده کامل برداشت کرد زيرا ميوه فقط در مرحله رسيده کامل به‌حداکثر شيرينى و مرغوبيت خود مى‌رسد. براى تشخيص رسيده بودن و تعيين زمان برداشت از روش‌ها و علائم زير استفاده مى‌شود:
- ضربه‌زدن با انگشت روى ميوه: هندوانه رسيده صدائى خفه ومات دارد در حالى‌که صداى هندوانه نارس زنگ‌دار است.
- فشردن ميوه بين دست‌ها: در صورت رسيده‌ بودن به‌راحتى صداى فشرده شدن گوشت شنيده مى‌شود، در حالى‌که هندوانه نارس سفت بوده و به سختى فشرده مى‌شود.
- تغيير رنگ آن قسمت از پوست ميوه که روى خاک قرار داد: در حالت نارس سفيدرنگ و درحالت رسيده به‌رنگ زرد روشن تغيير مى‌يابد.
- خشک شدن پیچک مقابل میوه: در کنار دم ميوه در روى بوته هندوانه پيچکى وجود دارد که هم‌زمان با رسيدن ميوه از سبز به قهوه‌اى تغيير رنگ داده و در مرحله‌اى که ميوه کاملاً مى‌رسد، پيچک نيز خشک مى‌گردد. بنابراين خشک شدن پيچک کنار ميوه بهترين راه تشخيص هندوانه رسيده در مزرعه مى‌باشد.


همچنین مشاهده کنید