پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

کوددهی


  کوددهى
جذب مواد غذائى به‌وسيله هويج زياد نيست. علاوه بر ازت مخصوصاً هويج به پتاس نياز دارد. هر دو عنصر غذائى مى‌توانند مقدار محصول و کيفيت را بالا ببرند مخصوصاً پتاس که مقدار قند و خاصيت انبارى هويج را افزايش مى‌دهد.
هويج در مرحله جوانه زدن و درجوانى نسبت به غلظت املاح زياد خاک حساس است بنابراين کاشت بذر و دادن کود شيميائى توأماً و يک هم‌زمان مانع از سبز شدن کامل بذر خواهد بود و يا حداقل زمان سبز شدن را به تأخير مى‌اندازد. اين‌گونه خطرات تشديد مى‌شوند وقتى که زمين از نظر مواد آلى نيز فقير باشد. به‌دلايل فوق نبايد مقدار کود شيميائى را زياد داد و همچنين بايد کود را در چند نوبت پخش کرد. اگر به‌علت شرايط جوى نامساعد نتوان کود شيميائى را يک هفته قبل از کاشت مصرف کرد بهتر است از دادن آن خوددارى کرده تا بذرها سبز شوند و سپس اقدام به پخش آن نمود. در کشت هويج از دادن کود حيوانى معمولاً صرف‌نظر مى‌شود زيرا کود حيوانى علاوه بر اثرات منفى که بر روى رنگ هويج مى‌گذارد باعث منشعب يا دو شاخه شدن و يا بد شکل شدن ريشه هويج نيز مى‌گردد.
بنابراين در اينجا بايد کود حيوانى را به محصول قبل از هويج داد. مقدار کود شيميائى توصيه شده به‌قرار زير باشد:
ازت خالص ۸۰-۱۲۰ کيلوگرم در هکتار
اسيد فسفريک خالص ۸۰-۱۲۰ کيلوگرم در هکتار
پتاس خالص ۱۸۰-۱۲۰ کيلوگرم در هکتار
تذکر لازم اينکه ازت در دو يا سه مرحله داده مى‌شود.


همچنین مشاهده کنید