جعفرى گياهى است دو يا چند ساله با نام علمى (Petroselinum crispum(Mill از خانواده چتريان (umbelliferae) و موطن اصلى آن در مناطق اطراف درياى مديترانه مىباشد. زمان گل و بذردادن جعفرى در سال دوم پس از کاشت صورت مىگيرد.
شرايط اقليمى و خاکى
جعفرى نسبت به سرما مقاوم است و در خاکهاى عميق و قوى از نظر مواد غذائى بهخوبى رشد مىکند. همچنين جعفرى بهصورت يک سبزى برگى احتياج به آب زياد دارد. در اين رابطه خاکهاى سبک و فقير مناسب نيستند. بهعلاوه جعفرى يگ گياه سايه دوست مىباشد.
کاشت
روش کاشت در ايران بهصورت کرتى و بذرپاشى با دست صورت مىگيرد، مقدار بذر در حدود ۱۰-۸ کيلوگرم در هکتار است. در کاشت رديفى جعفرى را بهفواصل رديفها ۲۵ تا ۳۰ سانتىمتر مىکارند.
پس از کاشت تا سبز شدن زمين بايد مرطوب باشد. بذر جعفرى ۲ تا ۳ هفته براى سبز شدن وقت لازم دارد.
داشت
کوددهى
از دادن کود حيوانى بايد خوددارى کرد. حتى کود حيوانى تازه باعث اختلال در رشد جعفرى مىشود. کود شيميائى بهمقادير زير توصيه مىشود:
ازت خالص
۹۰ کيلوگرم در هکتار
فسفر خالص
۸۰ کيلوگرم در هکتار
پتاس
۱۳۰ کيلوگرم در هکتار
برداشت
برگها را بهوسيله چاقو از سطح خاک برداشت مىکنند و در سال مىتوان ۱۸ تا ۲۰ بار برداشت کرد.
علفهاى هرز
مبارزه با علفهاى هرزه بهوسيله علفکشها امکانپذير است.