اين بيمارى در اثر پيدايش قارچ ريزوکتونيا ويولاسه در پياز بهوجود مىآيد. اين قارچ بهسطح پياز حمله کرده بر روى آن لکههاى ارزنى شکل سرخ رنگ ايجاد و بهتدريج به داخل بنه نفوذ مىکند. نفوذ اين قارچ به داخل پياز موجب برآمدگىهائى درسطح آن و پوسيدن و خشک شدن برگها مىگردد. اين قارچ محصولات ديگرى چون سيبزميني، چغندرقند و يونجه را نيز مورد حمله قرار مىدهد. کشاورزان با اين بيمارى به روش زير مبارزه مىکنند:
- نکاشتن بنه زعفران پس از گياهان هم ميزبان
- جمعآورى و سوزاندن پيازهاى آلوده
- ضدعفونى کردن زمين با سولفور دوکربن به مقدار ۲۵۰ کيلوگرم در هکتار
- نکاشتن بنه زعفران در زمينهاى آلوده براى مدت ۶ تا ۸ سال
بيمارى سياهک زعفران - Tacon
عامل اين بيمارى قارچ به نام فوماگو-Fumago است. اين قارچ بر روى برگهاى زعفران نشو و نما مىکند و کمکم به پياز زعفران مىرسد. با اين بيمارى به روش زير مبارزه مىشود:
- جمعآورى و سوزاندن برگها و پيازهاى آلوده
- بنهها را پيش از کاشت با سموم جيوهاى از قبيل سرزان، گرانوزان و ترى تيزان در مقابل بيمارىهاى قارچى ضدعفونى مىکنند.
بيمارى ورم بنه -Fausset
اين بيماري، توليد ورمهاى شاخى در سطح پياز مىکند، در اين وضعيت بنهها معمولاً کوچکتر از حد طبيعى شده و در ضمن خود بوته نيز کوتاهتر از حد طبيعى مىشود.