کنجاله سويا علاوه براينکه داراى اسيد آمينههاى ضرورى با مقادير متعادل مىباشد بلکه از نظر ويتامينها نيز با اهميت است. در مقايسه با ساير کنجالهها مقدار ويتامين در کنجاله سويا بيشتر است. کنجاله سويا بهعلت داشتن مقدار زياد مواد پروتئينى و همچنين بالا بردن کيفيت و ارزش غذائى در رديف بهترين فرآوردههاى با منشاء گياهى به حساب مىآيد. بهعلت وجود مضر (Antitripsin, Lipoxidase ,Hemagglutinine) در دانه سوژاى خام، براى اينکه سويا کاملاً مورد استفاده قرار گيرد قبلاً بايد به مقدار معين حرارت ديده باشد.
کنجاله تخم پنبه (Cottenseed meal)
کنجالهٔ تخم پنبه غذاى خوبى براى گاوهاى شيرده مىباشد. کنجالهٔ تخم پنبه داراى مادهٔ سمى به نام گوسپيول است که مصرف زياد آن در طيور سبب مسموميت حيوان مىشود ولى در نشخوارکنندگان اثرى ندارد. ارزش کنجالهٔ تخم پنبه بستگى به ميزان پروتئين آن دارد. مصرف کنجالهٔ تخم پنبه در گاوهاى شيرى سبب سفت و سفيد شدن کره مىگردد.
کنجالهٔ آفتابگردان (Sunflower meal)
با توجه به اينکه دانههاى آفتابگردان پوستهگيرى شده و يا نشده باشد دو نوع کنجاله آفتابگردان حاصل مىشود که ارزش غذائى آنها تفاوت بسيارى دارد.
اگر در جريان استخراج روغن پوسته دانهها جدا نشده باشد ميزان سلولز کنجاله زياد خواهد بود و ارزش غذائى آن پائين ولى اگر پوسته دانهها جدا شده باشد ميزان سلولز کنجاله حاصل کمتر و قابليت هضم و ارزش غذائى بسيار بالائى خواهد داشت.
کنجاله کتان
کيفيت پروتئين کنجاله بذر کتان، بهخوبى کيفيت پروتئين کنجاله سويا و يا کنجالهٔ بذر پنبه نيست. کنجاله کتان در معده حيوان آب زيادى جمع کرده و بهصورت توده لعابى در مىآيد که خاصيت لغزندگى داشته که ديوارهٔ دستگاه گوارشى را از آسيبهاى مکانيکى محفوظ داشته و بدون اينکه سبب اسهال در حيوان بشود دفع مدفوع در حيوان را تنظيم مىکند.
کنجالهٔ کتان علىرغم اينکه سبب نرمى چربى بدن حيوان مىشود ظاهرى دلپذير و پوستى نرم به حيوان مىدهد.