پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

چقدر پروتئین بخوریم


چقدر پروتئین بخوریم
پروتئین عنصر اصلی فعالیت های متابولیك بدن است كه برای رشد و بقای بافت های سازنده مغز، عضلات، بافت همبند، پوست، مو، خون و ارگان های بدن و تولید سلول های مبارزه كننده با عفونت و آنتی بادی حیاتی است.وقتی پروتئین به مقدار كافی مصرف شود در بدن تجزیه می شود تا واحد های ساختمانی جدیدی به نام آمینواسید ها را بسازد كه برای تولید پروتئین های خود بدن مورد استفاده قرار می گیرند.البته وقتی پروتئین ها بیش از حد لزوم وارد بدن شوند، آمینواسید های اضافه به عنوان سوخت مصرف یا به صورت چربی ذخیره می شوند. بهترین راه به دست آوردن پروتئین كافی استفاده از غذا های متنوع است. رایج ترین منبع پروتئین گوشت است. شیر و لبنیات دیگر نیز به همراه حبوبات و سفیده تخم مرغ از میزان پروتئین بالایی برخوردار هستند.بهترین و مناسب ترین میزان مصرف پروتئین گوشتی بین ۶۰ تا ۹۰ گرم در هر وعده غذایی و ۶۰ تا ۹۰ گرم مصرف شیر و انواع لبنیات است. با توجه به بالا بودن چربی های گوشت و لبنیات بهتر است قبل از طبخ گوشت تمامی چربی های زاید آن را گرفته و حتی الا مكان آنها را به شكل پخته، كباب شده یا آب پز استفاده نمایید. مصرف محصولات لبنی كم چرب نیز روش خوبی برای پیشگیری از افزایش چربی در بدن به شمار می رود.گیاهخواران نیز می توانند با اضافه كردن حبوبات به ویژه عدس و لوبیا و غلات و مغز ها به ژریم غذایی خود پروتئین كافی را به بدن برسانند. به طور كلی هر فرد به ازای هر كیلو وزن خویش به ۸/۰ گرم پروتئین نیاز دارد. این میزان در زنان باردار و شیرده فرق می كند و به بیش از ۲۰ گرم در روز می رسد.در هر حال پروتئین نیز همانند بسیاری از مواد دیگر خالی از خطر نیست و اگر بیش از حد لزوم مصرف شود عوارض خاصی به همراه خواهد داشت. رژیم پرپروتئین كار كلیه ها را برای دفع اوره زیادی دشوار می كند و در دراز مدت سلامت آنها را به خطر می اندازد. افزایش مصرف پروتئین در بیماران مبتلا به دیابت وابسته به انسولین خطرساز بوده و خطر ابتلا به بیماری های كلیوی در آنها را دوچندان می كند.نهایتاً به یاد داشته باشید كه برای داشتن بدنی سالم هیچ غذایی را ممنوع نكنید.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید