پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

محدودیت‌های هِرَم راهنمای غذائی


با تمام ويژگى‌هاى خوبى که هِرَم راهنماى غذائى دارد، محدوديت‌هائى نيز دارد که در زير شرح داده مى‌شود:
۱. تنظيم برنامه ‌غذائى براساس هرم راهنما، غذاها را به غذاهاى کم‌کالرى محدود نمى‌کند. افرادى که دست‌کم تعداد واحدها را از ميان غذاهائى انتخاب مى‌کنند که در گروه غذائى متشکل از مواد مغذى متراکم قرار دارند و نيز آنان که ميزان چربى و قندها (مواد شيرين) را کاملاً محدود مى‌کنند، مى‌توانند ميزان دريافت انرژى خود را پائين نگاه دارند. ولى افرادى که در هر گروه غذائي، از غذاهاى با کالرى بالا استفاده کرده، بيشترين واحد غذائى را انتخاب مى‌کنند ــ‌حتى بدون اضافه کردن چربى‌ها و مواد شيرين‌ــ به‌سهولت مقدار زيادى کالرى دريافت مى‌کنند.
۲. از ديگر موارد محدوديت، جايگزينى پنير و شير مى‌باشد. استفاده از مقدار کافى پنير براى اينکه بتواند نيازهاى کلسيم روزانه افراد را تأمين کند تقريباً ۷۰۰ کالرى را شامل مى‌شود که بيش از ۷۰ درصد اين کالرى از چربى تأمين مى‌شود. در حالى‌که، نياز روزانه کلسيم از شير بدون چربى به ميزان ۳۵۰ کالرى است که بدون مصرف چربى مى‌تواند تأمين شود.
۳. در بعضى موارد، با گذشت زمان ميزان انرژى به‌طور عمده‌اى بين دو جانشين تفاوت مى‌کند. مانند جانشينى‌ــ براى مثال‌ــ نان و بيسکويت و يا سبزى‌ها و سيب‌زمينى شيرين.
۴. بعضى از افراد ورزشکار براى تأمين انرژى خود به کالريزيادى نياز دارند؛ در حالى‌که، براى ساير افراد اين‌گونه انتخاب‌ها مى‌تواند دريافت انرژى را به مقدار زياد افزايش دهد و در طول مدت، ذخيره‌هاى چربى بدن را زياد کند.
۵. انتقاد ديگرى که به هِرَم راهنماى غذائى وارد مى‌باشد اين است که امکان دارد يک فرد از هر گروه غذائى تعداد واحدهاى درستى را انتخاب کند و ليکن گزينش‌هاى او در مورد مواد مغذى به‌طور دائم نادرست و ناکافى باشد و در نتيجه نتواند نياز روزانه به اين مواد را از طريق اين رژيم تأمين کند. هم‌چنين ممکن است رژيم فاقد ويتامين E و يا بعضى از اسيدهاى چرب اصلى باشد. زيرا اين مواد مغذى در جريان فرآيند و يا تخليص غذاها از بين مى‌رود.


همچنین مشاهده کنید