جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

ترشی‌ها


اولین عامل مؤثر در تهیه ترشی خوب سرکه آن است که باید خالص و بدون آب باشد و بهترین سرکه از انگور یا کشمش گرفته می‌شود. در صورتی‌که از خوبی و خالص بودن سرکه اطمینان نداشته باشیم بهتر است سرکه را قبل از تهیه ترشی چند جوش بدهیم چون علت کپک زدن ترشی خالص نبودن سرکه آن است.
سبزی‌هائی را نیز که در تهیه ترشی به‌کار می‌روند باید قبلاً تمیز کرد و شست و کاملاً خشک کرد و مصرف نمود انواع میوه‌هائی که به مصرف می‌رسد باید در سرکه پخته شوند و بعد از آنها ترشی درست کرد، ظرفی که ترشی در آن نگاهداری می‌کنیم باید دارای در محکم باشد و ترشی را باید در جای خشک محفوظ نگاهداشت تا خراب نشود.
اغلب این سئوال پیش می‌آید که چرا قدیم ترشی‌ها و مرباها محفوظ می‌ماندند و به آسانی خراب نمی‌شدند ، واضح است که وضع ساختمان‌های امروزی طوری است که با وجود بخاری و شوفاژ هوا همیشه گرم‌تر از ساختمان‌های سابق می‌شود زیر زمین‌های وسیع و خشک سابق نیز که برای نگاهداری اغذیه و ترشی‌ها از آن استفاده می‌شد، امروز وجود ندارد. به هر حال برای نگاهداری این مواد باید از یخچال و یا جاهای خنک خارج از ساختمان مانند بالکن‌هائی که آفتاب نمی‌گیرند استفاده کرده و انواع ترش و مربا را در آن نگاهداری نمود.
قاشق یا ملاقه ای که با آن ترشی بر میداریم باید تمیز باشد چرب و آلوده نباشد. ممکن است ترشی را با آب غوره و آب لیمو تهیه کرده و میوه‌های پخته و چرخ شده و سبزی‌های ترشی را به شرحی آماده نمود و به‌جای سرکه روی آنها آب غوره یا آب لیمو ریخت در این‌صورت آب غوره باید قبلاً جوشانیده شود و آماده گردد.


همچنین مشاهده کنید