جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024

آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی

جوجه کشی از پرندگان به روش مصنوعی امروزه به عنوان یکی از پرسودترین روش های کسب درآمد میباشد. جوجه کشی از پرندگان به عنوان یک شغل پردرآمد نیازمند داشتن برخی از تجهیزات میباشد. امروزه به دلیل بالا رفتن قیمت ارز برخی از محصولات که کیفیت خوبی دارند مسلما قیمت بالاتری نیز دارند و این به دلیل استفاده از برخی از قطعات وارداتی میباشد. در نظر داشته باشید که امروزه خرید یک دستگاه جوجه کشی ارزان میتواند دو میلیون تومان تمام شده و این مورد باعث میشود تا برخی از افرادی که این سرمایه را ندارنند نتوانند به درآمد بالایی دست پیدا کنند به همین دلیل ناچار هستند که اقدام به ساخت دستگاه جوجه کشی نمایند. یک ماشین جوجه کشی از چندین قطعه متفاوت تولید شده و این قطعات با کارکرد یکسره فرایند جوجه کشی را انجام میدهند و باعث میشود تا تخم های نطفه دار به جوجه تبدیل شوند. برای ساخت یک ماشین جوجه کشی باید برخی از قطعات و لوازم ساخت دستگاه جوجه کشی فراهم شود این قطعات شامل لامپ ، المنت ، فن و ... میباشد.

تفاوت دستگاه جوجه کشی دست ساز و استاندارد
امروزه ساخت دستگاه جوجه کشی به صورت استاندارد توسط کارخانه های بسیار زیادی انجام میگیرد. برای ساخت و تولید یک دستگاه جوجه کشی صدها فرد نظیر مهندس و کارگر تلاش میکنند و برخی از قطعات نیز توسط ماشین آلات سنگین تولید میشوند و این عامل میشود تا دستگاه کیفیت بالایی داشته باشد اما در ساخت دستگاه جوجه کشی به روش دست ساز مسلما محدودیت هایی وجود دارد و دستگاه ساخته شده مسلما برخی از استاندارهای لازم را نخواهد داشت و این مورد کاملا طبیعی میباشد. به همین راندمان جوجه کشی نسبتا در دستگاه دست ساز کاهش پیدا میکند. در نظر داشته باشید که اگر میخواهید یک جوجه کشی موفق با راندمان بسیار بالایی را تجربه کنید.
پیشنهاد ما استفاده از دستگاه جوجه کشی استاندارد میباشد. اما اگر سرمایه زیاد برای خرید یک دستگاه جوجه کشی را ندارید میتوانید از دستگاه دست ساز استفاده کرده و در دوره های بعدی با فروش جوجه ها اقدام به خرید دستگاه جوجه کشی نمائید.

لوازم ساخت دستگاه جوجه کشی
• یخدان یولونیتی
• لامپ 100 ولتی و سرپیچ لامپ
• فن کوچک
• ترموستات و دماسنج دیجیتالی
• ظرف کوچک پلاستیکی
• سیم برق
دستگاه جوجه کشی باید دارای بدنه با کیفیت باشد به شرطی که دما و رطوبت را حفظ کرده تا دما و رطوبت در داخل دستگاه به یک اندازه باشد در غیر اینصورت باعث وارد شدن شوک دمایی به تخم ها شده و راندمان جوجه کشی به صورت چشمگیری کاهش پیدا میکند. به همین دلیل ما در این آموزش از یخدان یونولیتی استفاده میکنیم. یخدان از جنس یونولیت میتواند دما را به خوبی حفظ کرده و همچنین امروزه قیمت بسیار پایینی دارد و باعث میشود تا قیمت تمام شده دستگاه نیز کمتر شود.

برای شروع کار اینگونه عمل میکنیم :

آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی

مرحله اول :
ابتدا بر روی درب دستگاه سوارخ های کوچک نیم سانت تا یک سانتی ایجاد میکنیم سپس این عمل را در دو طرف کناری یونولیت نیز انجام میدهیم تا عمل گردش هوا را برای دستگاه مهیا نماییم. در نظر داشته باشید که بهتر است سوراخ ها با فاصله سه سانتی متری انجام گیرد.
مرحله دوم :
در فرایند ساخت دستگاه جوجه کشی بهتر است که یک طرف یونولیت را به اندازه سرپیچ سوراخ کرده و سپس سرپیچ را از آن قسمت عبور دهید. برای اینکه عایق بندی در دستگاه رعایت شود بهتر است که دور تا دور سرپیج را با چسب کامل بپوشانید تا دمای دستگاه با هوای بیرون تبادل نداشته باشد. تعبیه کردن سرپیچ در داخل دستگاه جوجه کشی برای تامین گرمایش میباشد زیرا لامپ در هنگام روش شدن از خود حرارت تولید کرده و این عامل باعث میشود تا دمای داخل یونولیت تامین شود.
توجه : با توجه به اینکه با روش شدن لامپ دمای آن افزایش پیدا میکند بهتر است که در جلوی لامپ از تور فلزی استفاده کنید زیرا در غیر اینصورت جوجه ها بعد از خارج شدن از تخم مسلما با لامپ برخورد کرده و میتواند آسیب های زیادی به آنها وارد شود.
آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی

مرحله سوم :
بعد از تعبیه کردن لامپ در داخل دستگاه جوجه کشی با استفاده از سیم، لامپ را به دوشاخه وصل کرده و از روش شدن لامپ اطمینان حاصل نمائید. سپس با مقداری سیم لامپ و فن و دماسنچ را به ترموستات وصل کنید. در ادامه به دلیل اینکه فن ولتاژ پایینی دارد بهتر است تا از یک آداپتور 12 ولتی استفاده نمائید زیرا وصل کردن مستقیم فن به برق 220 ولتی مسلما خطر آفرین بوده و باعث میشود تا فن دچار سوختگی شود. در نظر داشته باشید که این فرایند و این مرحله را با دقت بیشتر انجام دهید. زیرا وجود اتصال و مشکل در برق میتواند خطر آفرین باشد.
مرحله چهارم :
بعد از سیم کشی باید قطعات را در داخل و بیرون جعبه تعبیه کنید. در نظر داشته باشید که فن را در کنار لامپ قرار دهید تا فن با کارکرد خود بتواند گرمای تولید شده توسط لامپ را به گردش دربیاورد. بعد از این کار حسگر دماسنج را در داخل یونولیت تعبیه کنید و بهتر است در جایی قرار دهید که به چراغ نزدیک نباشد زیرا در اینصورت دمای بیشتری را نشان میدهد.
آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی

بعد از اینکار بهتر است که یک قسمت در درب یونولیت ایجاد کنید با این عمل شما میتوانید فرایند جوجه کشی را مشاهده نمائید اگر این قسمت را در دستگاه ایجاد نکنید پس به هیچ عنوان نباید در فرایند جوجه کشی درب دستگاه را باز نمائید زیرا راندمان جوجه کشی به دلیل تغییرات دمایی کاهش پیدا میکند به همین دلیل با این روش و ایجاد یک محفظه میتوانید داخل دستگاه را بدون باز کردن درب مشاهده نمائید.
توجه : بعد از ایجاد محفظه بر روی یونولیت بهتر است که با پلاستیک بی رنگ فشرده آن را بپوشانید تا دما و رطوبت از این قسمت خارج نشود.
مرحله نهایی :
بعد از انجام دادن این روش ها تنها یک مورد وجود دارد و این مورد هم گذاشتن یک ظرف آب در داخل یونولیت میباشد تا رطوبت داخل یونولیت برای جوجه کشی نیز تامین شود.
اقدامات اساسی برای افزایش راندمان جوجه کشی
تامین دمای استاندارد محیط و عمل گردش هوا در فرایند جوجه کشی بسیار تاثیر گذاشته و باعث میشود تا راندمان جوجه کشی نیز افزایش داشته باشد. یکی از مهم ترین لوزامی که باید در محیط جوجه کشی از آن استفاده کرد هواکش مرغداری میباشد. با تعبیه کردن هواکش عمل گردش هوای محیط پرورش طیور به بهترین شکل ممکن انجام میگیرد و این عامل در فرایند جوجه کشی تاثیر بسیار زیادی دارد.
به این نکته توجه داشته باشید که ما در هنگام ساخت دستگاه جوجه کشی عمل گردش تخم ها به صورت دستی انجام میدهیم زیرا استفاده از شانه و برخی از تجهیزات دیگر هزینه ها را افزایش میدهد. اما اگر جز افرادی هستید که میخواهید تمامی فرایند جوجه کشی به صورت اتوماتیک انجام شود باید از شانه های مخصوص جوجه کشی استفاده کنید که برای اینکار با تعبیه کردن یک کنترلر جوجه کشی و وصل کردن شانه به کنترلر تمامی فرایند جوجه کشی اتوماتیک شده و عمل گردش تخم ها با دستور کنترلر توسط شانه انجام میگیرد.