چهارشنبه, ۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 29 May, 2024


فشار خون عصبی چیست؟ چطور آن را کاهش دهیم؟
۱۴۰۳/۰۲/۲۵ / سایت آرگا / سلامت

فشار خون عصبی چیست؟ چطور آن را کاهش دهیم؟

فشار خون عصبی هنگامی بروز می یابد که فرد تنش عصبی شدیدی را متحمل شده باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با این مطلب همراه ما باشید.

فشار خون عصبی عارضه ای است که وقتی فرد تنش عصبی زیادی را تحمل می کند به وجود می آید. این حالت کیفیت زندگی و سلامت را شدیدا تحت تاثیر قرار داده و در اثر عوامل مختلفی به وجود می آید. در ادامه مطلب بیشتر پیرامون این موضوع صحبت می کنیم. آشنایی با فشار خون عصبی

در تمام دنیا تعداد افرادی که با اضطراب و فشار عصبی روبرو هستند بسیار زیاد است. فشار خون عصبی یکی از عوارض این وضعیت می باشد که بایستی درباره آن اطلاعات کافی کسب کنید. سلامتی و ادامه زندگی سالم در گرو عملکرد صحیح بدن از جمله داشتن فشار خون متعادل است.

شاید اضطراب و فشار عصبی علت اصلی فشار خون نامتعادل نباشد ولی می تواند بر نوسان و تغییر آن تاثیر منفی داشته باشد. هر مشکلی در این زمینه به پیگیری وضعیت نزد پزشک متخصص نیاز دارد. در این مطلب پیرامون فشار خون عصبی صحبت می کنیم.

این حالت همانطور که از اسمش مشخص است موقعی ایجاد می شود که فرد از حالت طبیعی خارج شده و تنش عصبی بسیاری را متحمل شده است. این وضعیت کیفیت زندگی و سلامت افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. مواردی مانند سن، ژنتیک، نوع تغذیه، اضافه وزن و سبک زندگی سبب افزایش فشار خون می گردد.

در این بین اضطراب ممکن است به تنهایی عامل افزایش فشار خون نباشد ولی فشارهای عصبی و استرس دائم می توانند فشار خون شخص را به صورت ناگهانی دچار نوسان کرده که به این وضعیت فشار خون عصبی اطلاق می شود. این عارضه در بلند مدت سبب آسیب به رگ های خون، کلیه و قلب می شود.

اگر شما نیز در طی شبانه روز استرس و اضطراب بالایی را تجربه می کنید و نگران بالا رفتن فشار خون خود هستید بایستی نسبت به رفع این حالات سریعا اقدام نمایید. وقتی بدن استرس و تنش روانی بالایی را تحمل می کند مستعد ابتلا به فشار خون عصبی خواهد بود.

فرد معمولا در وضعیت استرس برای آرام شدن ممکن است به سمت عادات و رفتارهای پرخطر نظیر سیگار کشیدن، پرخوری یا مصرف الکل روی آورد. این مواد نیز در صورت تداوم فشار خون را بالا می برند. در حقیقت استرس و فشارهای عصبی سبب تولید بعضی هورمون ها شده که این هورمون ها با افزایش ضربان قلب، نیروی بیشتری به دیواره رگ ها وارد می نمایند.

متخصصان عقیده دارند استرس لزوما منجر به افزایش فشار خون نشده ولی واکنش های ناسالمی که فرد هنگام تحمل استرس از خود بروز می دهد با فشار خون عصبی در ارتباط است. چه تفاوتی بین فشار عصبی و فشار خون بالا وجود دارد؟

تفاوت بین فشار خون و فشار عصبی در علت ایجاد آن باید جستجو نمود. فشار خون عصبی به علت تجربه فشارهای عصبی و استرس بالا به وجود می آید ولی فشار خون می تواند ناشی از عواملی نظیر سن، سبک زندگی، ژنتیک، نوع تغذیه و اضافه وزن باشد.

با این وجود می توان گفت در مواردی فشار خون به علت فشارهای عصبی که بدن متحمل می شود بالا رفته و از آن به عنوان فشار عصبی یاد می شود. به طور کلی اضطراب سبب افزایش مزمن فشار خون نمی شود ولی فشارهای عصبی و استرس می توانند سبب افزایش شدید فشار خون به طور ناگهانی گردند.

اگر این افزایش های ناگهانی تداوم داشته باشند و به طور مثال روزانه روی دهند، امکان آسیب رسیدن به رگ های خونی، قلب و کلیه بالا می رود. این روند منجر به افزایش فشار خون مزمن هم می شود. در حقیقت فشار خون عصبی در نتیجه ایجاد استرس و فشار عصبی به بدن است.

افراد با استرس بالا یا اضطراب شدید، بیشتر در معرض رفتارها و عاداتی هستند که سبب افزایش فشار خون می گردد. برخی داروهایی که برای درمان اضطراب و استرس نیز مصرف می شوند در افزایش فشار خون تاثیر دارند. علائم فشار عصبی

به طور معمول افرادی که دچار فشار خون عصبی می شوند از آن اطلاع ندارند. زیرا این عارضه بعد از فروکش شدن فشارهای عصبی و استرس بهبود می یابد. با این وجود تجربه مداوم افزایش فشار خون در طی فشارهای عصبی عوارض جانبی به همراه دارد. از این رو بهتر است با دستگاه فشار سنج به طور منظم فشار خود را کنترل نمایید. از رایج ترین علائم فشار خون عصبی عبارت است از:

اختلال در بینایی عصبانیت شدید تعریق بسیار سردردهای شدید ضربان قلب نامنظم مشکلات تنفسی خون دماغ شدن خستگی مفرط احساس درد در قفسه سینه بروز لکه خونی در چشم درد در گردن یا گوش بروز سرگیجه مشکلات خواب حس گرگرفتگی صورت

بین استرس و فشار خون عصبی رابطه مستقیم و دوسویه وجود دارد. به عبارتی هم استرس می تواند سبب بروز فشار خون بالا شود و هم افزایش فشار خون می تواند استرس را بالا ببرد. از علائم مشترک این دو می توان به تغییر در بینایی، سرگیجه، تنگی نفس و درد قفسه سینه اشاره نمود.

هنگامی که فشار خون افزایش پیدا می کند علائمی به وجود می آید که استرس زا و نگران کننده می باشند. خلاف این حالت نیز وجود دارد یعنی افزایش استرس سبب فشار خون بالا می شود. دلیل ابتلا به فشار عصبی

بالا رفتن اضطراب و استرس بدن، دلیل اصلی ابتلا به این عارضه است. هنگامی که فرد به طور دائم در موقعیت استرس آور قرار گیرد یا به علت تجربه غم و اندوه فراوان، فشار عصبی بسیاری را تحمل می کند، افزایش فشارخون ایجاد می شود. با این وجود باید گفت فشارهای عصبی و استرس به صورت مستقیم موجب بالا رفتن فشارخون نمی شوند.

بلکه هورمون هایی که در بدن موقع تحمل استرس ترشح می گردند، می توانند در درازمدت به رگ های خونی آسیب بزنند. نتیجه این عارضه که از آن به عنوان بالا رفتن فشار خون عصبی یاد می شود، ابتلا به بیماری‌های قلبی است. از دیگر دلایل موثر در این عارضه عبارت است از: بیماری فشار خون بالا موروثی کمبود خواب نبود استراحت کافی وزن زیاد و چاقی مشکلات کلیوی سیگار و مصرف الکل مصرف زیاد غذاهای چرب، شور و ناسالم مصرف بعضی داروها مانند ضد افسردگی ها و ضد آلرژی ها روش های کاهش فشار عصبی

به منظور کاهش فشار خون عصبی موارد زیر توصیه می شود: سعی کنید تا حد امکان از عصبی شدن خود جلوگیری کنید. اگر مشغله زیادی دارید توصیه می شود برنامه ریزی دقیق و منظمی برای خود تدارک دیده تا در بحران ها دچار استرس نشوید. هنگام بروز تنش یا استرس سعی کنید نفس های عمیق و آرام انجام داده تا آن را کنترل کنید. فعالیت های فیزیکی سبب کاهش استرس می گردد. توصیه می شود ورزش را در طی روز فراموش نکنید. سعی کنید اوقاتی را به مدیتیشن و یوگا اختصاص دهید که نقش موثری در کاهش استرس دارند. بی خوابی و عدم استراحت کافی می تواند بر سطح استرس و وضعیت عمومی بدن شما تاثیر منفی داشته باشد از این رو خواب و استراحت کافی داشته باشید.

در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با علت بی اشتهایی عصبی و اندازه گیری فشار خون روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا برچسب :