سه شنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 4 June, 2024


آرای الکترونیکی چگونه شمرده شد؟
۱۴۰۳/۰۲/۲۲ / سایت فرهیختگان / سیاسی

آرای الکترونیکی چگونه شمرده شد؟

بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، مرحله دوم انتخابات مجلس در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار شد، این آرا چگونه شمارش شد؟

۵ ساعت قبل۰0 0 توضیح رئیس کمیته فناوری اطلاعات انتخابات؛آرای الکترونیکی چگونه شمرده شد؟بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، مرحله دوم انتخابات مجلس در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار شد، این آرا چگونه شمارش شد؟بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، حدود ۱۱ هزار ۵۰۰ شعبه برای مرحله دوم در سراسر کشور در نظر گرفته شده است و انتخابات در این مرحله در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار شد. پس از اتمام رای‌گیری در حوزه‌ها، صورتجلسه اتمام رأی‌گیری توسط نمایندگان ذی‌ربط به وزارت کشور ارسال می‌شود و بعد از تجمیع آرا، نتایج انتخابات از طریق وزرات کشور اعلام می‌شود. در حوزه‌های الکترونیک تلاش می‌شود با تأیید هیئت نظارت، نتایج در اسرع وقت اعلام شود.

مهندس امیر شجاعان، رئیس کمیته فناوری اطلاعات انتخابات ستاد انتخابات کشور درمورد شمارش آرای الکترونیکی توضیح داد: پس از پایان رای گیری، فرآیند بعدی در روز اخذ رای، تنظیم صورت جلسه شمارش است که باید همه اعضای شعبه آن را امضا کنند و از همان شعبه، لیست وارد سامانه می شود. اینکه هر کاندیدا چقدر رای آورده است در فرم صورتجلسه شعبه مشخص شده و ارسال می گردد. از این مرحله به بعد نامش تجمیع آراست و از انتهای روز اخذ رای شروع می شود که طبیعی است در شعب نیمه مکانیزه به دلیل شمارش دستی بسته به محل حوزه انتخابیه و تعداد کرسی های مجلس زمان تجمیع متفاوت است.

وی افزود: فرآیند تجمیع یکی از اقدامات بسیار مهم در انتخابات الکترونیک به شمار رفته و در کل کشور به صورت مکانیزه انجام می شود و دستی نیست. روش کار نیز اینگونه است که نتیجه تعداد رای بر اساس فرمت مربوطه از محل شعبه به پایگاه ما ارسال شده و پایگاه خودش عملیات تجمیع را تحت نظارت شورای نگهبان انجام می دهد. در مجموع در بخش و فرمانداری و در مرکز حوزه انتخابیه تجمیع انجام و نتیجه نهایی اعلام می شود. همه این مراحل و صورت جلسات به صورت مکانیزه و در سامانه جامع انتخابات انجام می شود. اگر دستگاهی خراب شود دستگاه جابجا می شود و اطلاعات دستگاه قبلی به دستگاه جدید منتقل می شود و رای گیری ادامه می یابد.

شجاعان اظهار کرد: به مراتب امکان اثبات صحت نتایج آرا در انتخابات مکانیزه بیشتر از انتخابات دستی است زیرا علاوه بر اینکه اطلاعات را در سه حافظه دستگاه ذخیره می کنیم که یکی در اختیار شورای نگهبان، یکی دراختیار وزارت کشوراست و یکی هم حافظه پشتیبان محسوب می شود ، کل آرا هم به صورت کاغذی موجود بوده و امحا نمی شوند. لذا اصلا نگران نیستیم و هر شعبه ای بخواهد بازشماری شود کاملا قابل انجام است علاوه بر آن روش های الکترونیکی هم در تجمیع آرا و هم در اخذ آرا مطمئن تر از روش دستی است. اگر این کار به درستی به مردم و کاندیداها توضیح داده شود حتما اعتراضات احتمالی کاهش خواهد یافت. علت هم این است که هر گونه خطای شمارش را به صفر می رسانیم.

 

 

بیشتر بخوانید چرا انتخابات مجلس به دور دوم کشیده شد؟دور دومی‌ترین انتخابات مجلسانتخابات مجلس شورای اسلامیانتخابات مجلس دوره دوممراحل رای دادنرای الکترونیکیشمارش آراءمهندس امیر شجاعانلینک کوتاه: