دوشنبه, ۱۴ خرداد, ۱۴۰۳ / 3 June, 2024


موفقیت کره‌جنوبی در کاهش پسماند غذایی؛ چگونه کمتر زباله تولید کنیم؟
۱۴۰۳/۰۳/۰۱ / خبرگزاری ایسنا / اجتماعی

موفقیت کره‌جنوبی در کاهش پسماند غذایی؛ چگونه کمتر زباله تولید کنیم؟

وقتی صحبت از غذا به میان می‌آید، مانند بسیاری موضوعات دیگر، افراد به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند؛ صدها میلیون نفر با گرسنگی شدید روبرو هستند در حالی که میلیون‌ها نفر دیگر مقادیر چشمگیری از غذاها را هدر می‌دهند.

موفقیت کره‌جنوبی در کاهش پسماند غذایی؛ چگونه کمتر زباله تولید کنیم؟

وقتی صحبت از غذا به میان می‌آید، مانند بسیاری موضوعات دیگر، افراد به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند؛ صدها میلیون نفر با گرسنگی شدید روبرو هستند در حالی که میلیون‌ها نفر دیگر مقادیر چشمگیری از غذاها را هدر می‌دهند. به گزارش ایسنا، این تناقض آشکار در گزارش اخیر سازمان ملل نشان داده شد که نشان می‌دهد خانواده‌ها در سراسر جهان بیش از یک میلیارد وعده غذایی را در سال ۲۰۲۲ هر روز دور می‌ریختند - در زمانی که بیش از ۷۸۳ میلیون نفر یا یک سوم بشریت با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم می‌کردند.

بر اساس گزارش UNEP Food Waste Index که در ۲۰۲۴ منتشر شد، به طور کلی، ۱.۰۵ میلیارد تن مواد غذایی در آن سال هدر رفت.

در حالی که بسیاری از کشورهای جهان هنوز در تلاش برای مهار ضایعات مواد غذایی از خانه‌ها هستند، یک کشور خاص وجود دارد که می تواند به عنوان یک الگو برای همه باشد: کره جنوبی.

طی سه دهه گذشته، این کشور نشان داده است که چگونه تغییر در مقیاس امکان پذیر است و نرخ بازیافت مواد غذایی خود را از حداقل دو درصد به بیش از ۹۵ درصد افزایش داده است.

در سال ۲۰۱۹، به طور متوسط ​​روزانه ۱۴ هزار و ۳۱۴ تن ضایعات غذایی در کره جنوبی وجود داشت که از این میزان ۱۳ هزار و ۷۷۳ تن یا ۹۶.۲ درصد بازیافت می شد. بر اساس داده های وزارت محیط زیست کره جنوبی، این آمار به دنبال نرخ بازیافت ۹۷ درصدی در سال ۲۰۱۸ و ۹۷.۱ درصدی در سال ۲۰۱۷ بود.

یک کارشناس در این باره گفت: این تحول در دهه ۱۹۹۰ زمانی که کره جنوبی مجموعه‌ای از سیاست‌ها را برای مقابله با بحران رو به رشد زباله اعمال کرد، آغاز شد.

در اواسط دهه ۱۹۹۰، از آنجایی که محل های دفن زباله در دنیا و تاسیسات سوزاندن قادر به مدیریت تولید زباله رو به رشد ناشی از شهرنشینی نبودند، کره جنوبی شروع به توسعه یک چارچوب کلی برای مدیریت زباله کرد.

به گزارش آناتولی، این سیستم هزینه زباله مبتنی بر حجم (VBWF) بود که اساساً به مردم انگیزه‌های اقتصادی می‌داد تا میزان زباله‌هایی را که بیرون می‌ریزند، کاهش دهند و بازیافت آنها را افزایش دهند.

بر اساس این سیستم، به افراد پنج نوع کیسه زباله داده می‌شد تا زباله‌های خود را در دسته‌های مختلف از جمله زباله‌های خانگی و مواد غذایی دسته‌بندی کنند و برای هر نوع هزینه‌های متفاوتی بپردازند.

طبق داده‌های تحقیقات، در کمتر از یک دهه، سیستم VBWF تولید زباله را تا ۲۳ درصد کاهش داد و ۵۳ میلیون تن زباله را از محل های دفن زباله و زباله سوزها منحرف کرد که منجر به صرفه جویی در هزینه حدود ۸ میلیارد دلار و افزایش ۱۷۵ درصدی در بازیافت شد.

نتایج کلیدی و عوامل موفقیت

با تکیه بر این موفقیت، کره جنوبی در سال ۲۰۰۵ ممنوعیت دفن مستقیم زباله های مواد غذایی را به کار برد و به دنبال آن «سیاست پرداخت به اندازه شما» در سال ۲۰۱۴ معرفی شد، همان سالی که شروع به تولید بیوگاز از ضایعات مواد غذایی کرد. همه این موارد به بازیافت ضایعات مواد غذایی کمک کردند.

گام مهم دیگر پیاده‌سازی سیستم شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) بود که مکانیزم پیچیده‌تری برای فروش بلیت دیجیتالی است که به افراد امکان می‌دهد ماهانه بر اساس وزن ضایعات غذایی خود، شارژ شوند.

در حال حاضر سیستم RFID پسماند مواد غذایی در ۱۶۶ شهرداری راه اندازی شده است که بیش از ۶.۵ میلیون خانوار و ۶۵ درصد آپارتمان های این کشور را پوشش می دهد.

یکی از بزرگترین موفقیت‌های کره جنوبی، رشد تصاعدی در بازیافت زباله‌های غذایی در مقایسه با تخلیه آن در محل‌های دفن زباله بوده است.

بر اساس گزارش‌ها، میزان بازیافت به حدود ۹۷ درصد رسیده که نشان دهنده اجرای موفقیت آمیز این سیاست ها است.

در همین حال، کارشناسان در خصوص دلایل موفقیت در این زمینه به مشارکت ذی نفعان مختلف در روند برنامه ریزی و اجرا از مقامات دولتی گرفته تا گروه های محیط زیست و نهادهای دیگر، اشاره کردند.

به گفته کارشناسان، با گذشت زمان و فعالیت‌های کمپین های آموزشی و آگاهی دهی که برای این هدف خاص انجام شد، به غلبه بر موانع احتمالی کمک کرد.

چگونه زباله کمتری تولید کنیم؟

کاهش زباله می‌تواند به کاهش انتشار کربن منتشر شده در جو کمک کند. همچنین کاهش ضایعات، اثرات مضر آلودگی را بر اکوسیستم ما کاهش می‌دهد و زندگی پایدار و تنوع زیستی را نیز ارتقا می‌بخشد.

در ادامه این مطلب به یادآوری چند روش ساده برای کاهش تولید زباله در زندگی روزمره می‌پردازیم:

۱. محصولات تازه بخرید

در صورت امکان، وقتی به فروشگاه مواد غذایی می روید، میوه و سبزیجات تازه بخرید. محصولات تازه ضایعات بسته بندی اضافی ندارند و همین امر می‌تواند مقدار پلاستیکی را که روزانه دور ریخته می‌شود، کاهش دهد. همچنین می‌توانید از کیسه‌های پارچه‌ای برای حمل محصولات تازه استفاده کنید و بنابراین نیازی به استفاده از کیسه‌های پلاستیکی نخواهید داشت یا مقدار نیاز شما به کیسه پلاستیک به میزان چشمگیری کاهش خواهد یافت.

۲. کمپوست تهیه کنید

بسیاری از ضایعات غذایی که تولید می‌کنیم، مانند پوست تخم مرغ یا پوست میوه، مواد قابل کمپوست شدن هستند. گنجاندن کمپوست در باغچه خانه، یک راه طبیعی برای مالچ پاشی به جای استفاده از مواد شیمیایی در پرورش گیاهان است.

۳. پلاستیک‌های یکبار مصرف را حذف کنید

پلاستیک‌های یکبار مصرف یا کالاهای کاغذی مانند ظروف، نی، دستمال کاغذی و بطری‌های پلاستیکی در تولید مقادیر زیادی از زباله‌ها و افزایش آلودگی‌ها در کره زمین نقش دارند. در عوض از اقلام چندبار مصرف مانند کارد و چنگال فلزی یا دستمال‌های پارچه‌ای استفاده کنید تا مقدار کاغذ و زباله‌های پلاستیکی را که با هر وعده غذایی تولید می‌کنید، کاهش دهید.

۴. بازیافت کنید

بازیافت فرآیندی است که در آن مواد استفاده شده به محصولات جدید تبدیل می‌شوند. راه‌های زیادی برای بازیافت وجود دارد و با مطالعه دستورالعمل‌های آن به راحتی می‌توانید به این هدف برسید و میزان دورریز زباله را کاهش دهید. بازیافت به صرفه‌جویی در انرژی، به حداقل رساندن انتشار گازهای گلخانه‌ای و کاهش جنگل‌زدایی در طول زمان کمک می‌کند.

۵. از صورتحساب‌های بدون کاغذ استفاده کنید

بر اساس داده‌های یک مطالعه در سال ۲۰۰۷ میلادی، اگر هر خانواده در ایالات متحده به صورت‌حساب بدون کاغذ روی بیاورد، نزدیک به ۱۷ میلیون درخت از خطر قطع شدن نجات می‌یابد. استفاده از صورت‌حساب الکترونیکی، ضایعات کاغذ را کاهش می‌دهد. همچنین انتخاب صورتحساب الکترونیکی می تواند تأثیر مثبتی بر محیط داشته باشد.

۶. از ظروف شخصی استفاده کنید

می‌توانید با استفاده از ظروف یا کیسه‌های شخصی هنگام خرید غذا یا کاشت گل و سبزیجات، ضایعات را کاهش دهید. به طور مثال، اگر در سفر قهوه می‌نوشید، می‌توانید از یک لیوان مسافرتی به جای لیوان‌های یکبار مصرف استفاده کنید.

سالانه ۳۰۰ میلیون تن پلاستیک تولید و بیشترش به محل های تلنبار یا دفن زباله یا دریاها و اقیانوس‌ها ختم می‌شود که به محیط‌ زیست‌ لطمه و به زیست گیاهی و جانوری آسیب جدی می‌زند.

تخمین زده‌اند تا سال ۲۰۴۰ بین ۲۳ تا ۳۷ میلیون تن زباله وارد سیستم‌های آبی و دریایی دنیا شود.

انتهای پیام خبرنگار جواد فرج‌الهی دبیر معصومه انصاری لینک کوتاه برچسب‌ها: زباله کره جنوبی مواد غذايي پسماند غذایی لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال