چهارشنبه, ۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 29 May, 2024


تأمین نیاز آبی همدان از تالوار ادامه دارد
۱۴۰۳/۰۲/۲۶ / خبرگزاری ایسنا / استانها

تأمین نیاز آبی همدان از تالوار ادامه دارد

کاهش بارندگی در سال‌های اخیر به همراه مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی، کاهش ذخایر سدها و افت سطح آب سفره‌های زیرزمینی را در سال ۱۴۰۱ برای شهر همدان رقم زد به طوری که مشکلات جدی برای جمعیت شهری همدان فراهم کرد.

تأمین نیاز آبی همدان از تالوار ادامه دارد

ایسنا/همدان کاهش بارندگی در سال‌های اخیر به همراه مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی، کاهش ذخایر سدها و افت سطح آب سفره‌های زیرزمینی را در سال ۱۴۰۱ برای شهر همدان رقم زد به طوری که مشکلات جدی برای جمعیت شهری همدان فراهم کرد. در مرداد سال ۱۴۰۱ ذخیره سد اکباتان به کمترین میزان خود رسید به‌گونه‌ای که به گفته مدیران آبفای استان سداکباتان در مرداد ماه، تنها ۳۰ روز در مدار قرار داشت. قطع مکرر آب از ساعت ۲۳ تا ۵ صبح در همدان چند ماه ادامه یافت و قطعی بیش از ۸ ساعته آب در  مناطق مختلف شهر همدان مردم را با مشکل روبرو کرده بود.

در آن دوره مسئولان استان با اجرای خط اضطراری آبرسانی و حفر چاه و بکارگیری چاه‌های کشاورزی شهرستان بهار برای تأمین آب مورد نیاز شهروندان همدانی تلاش بسیاری کردند و آبرسانی از طریق تانکرهای سیار در محلات مختلف شهر از اقدامات دیگر متولیان آب در همدان بود.

آبرسانی از تالوار به همدان پروژه‌ایست که در سال ۱۳۸۶ آغاز شده اما عملیات اجرایی آن تنها تا سال ۹۹ چیزی حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و پس از ۱۸ سال غفلت و پشت گوش اندازی مسئولان وقت، مرداد ماه ۱۴۰۱ در سفر رئیس جمهور به همدان برای این پروژه ضرب الاجل تعیین شد و مقرر شد تا دو ماه پس از سفر به بهره برداری رسد.

پروژه آبرسانی از تالوار اگرچه برای تکمیل شدن به دو سال زمان نیاز داشت اما با حمایت جدی دولت سیزدهم و تلاش جهادی مسئولان، تکمیل آن در مدت زمانی کوتاه در دستور کار قرار گرفت و اقدامات ارزشمندی نیز تاکنون در این زمینه انجام شده است.

 با تلاش‌های شبانه‌روزی مسئولان استانی خط انتقال از تالوار به همدان کامل شده و در مهرماه ۱۴۰۱ آب از تالوار به همدان رسید و مشکل شهروندان همدانی رفته رفته حل شد به طوری که در ابتدا ۴۰۰ لیتر در ثانیه آب به همدان انتقال می‌یافت اما امروز ۱۴۰۰ لیتر آب از تالوار وارد تصفیه خانه شیخی جان و سپس به شبکه آب همدان منتقل می‌شود.

در سال آبی‌جاری همدان شاهد بارش‌های خوبی بود که نوید پر شدن سد اکباتان را برای مردم همدان به ارمغان آورد اما با این حال این سد هنوز به حجم قابل توجهی نرسیده و لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب همچنان یکی از اساسی‌ترین راهکارهای حفظ این مایه حیات بخش برای شهر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با بیان اینکه نیاز آبی شهر همدان بدون احتساب حق آبه کشاورزی، تبخیر و تعرق ۵.۶ میلیون متر مکعب در ماه است، گفت: در صورتی که اگر همین امروز نیاز آبی شهر همدان از سد اکباتان تأمین شود این سد تنها ۴.۵ ماه قادر به تأمین آب شهر خواهد بود.

رضا اخلاص‌مند در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه حجم سد اکباتان ۳۴ میلیون متر مکعب است، اظهار کرد: در صورت تأمین آب با ظرفیت کامل، سد شش ماه قادر به تأمین نیاز شهر همدان است اما در حالت فعلی این سد فقط ۴.۵ ماه می‌تواند آب شهر همدان را تأمین کند.

وی با اشاره به طرح تأمین آب پایدار و بلندمدت همدان از طریق سد تالوار،  تصریح کرد: حجم مخزن سدتالوار ۵۰۰ ملیون مترمکعب بوده که حجم فعلی آن ۱۳۰ میلیون متر مکعب است.

به گزارش ایسنا، طرح انتقال آب از سد تالوار به همدان با ظرفیت ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه از سال گذشته آغاز شده و درحال حاضر براساس نیاز این شهر ۱۴۰۰ لیتر در ثانیه آب تصفیه و وارد شبکه توزیع آب همدان می‌شود.

انتهای پیام خبرنگار بنت الهدی نوری دبیر زهرا میعادی دبیر بنت الهدی نوری لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-اقتصادی سد اکباتان - همدان سد تالوار تأمین آب شرب همدان شرکت آب منطقه ای همدان لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال