چهارشنبه, ۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 29 May, 2024


روزهای خوش زندگی عشایر به دنبال بارش‌های پرخیر و برکت در جنوب کرمان
۱۴۰۳/۰۲/۲۲ / خبرگزاری ایسنا / استانها

روزهای خوش زندگی عشایر به دنبال بارش‌های پرخیر و برکت در جنوب کرمان

جنوب استان کرمان با جمعیت عشایری بالغ بر ۱۷ هزار خانوار که ۷۰ هزار نفر در سامانه آمار عشایری کشور ثبت شده‌اند، سهم رو به رشدی در سبد غذایی تک تک ایرانیان ایفا می‌کند و به گفته مسئولان با بارش‌ها و بهبود مراتع در سال جاری، سال بهتری را در پیش رو خواهند داشت‌.

ایسنا گزارش می‌دهد روزهای خوش زندگی عشایر به دنبال بارش‌های پرخیر و برکت در جنوب کرمان

ایسنا/کرمان جنوب استان کرمان با جمعیت عشایری بالغ بر ۱۷ هزار خانوار که ۷۰ هزار نفر در سامانه آمار عشایری کشور ثبت شده‌اند، سهم رو به رشدی در سبد غذایی تک تک ایرانیان ایفا می‌کند و به گفته مسئولان با بارش‌ها و بهبود مراتع در سال جاری، سال بهتری را در پیش رو خواهند داشت‌. به گزارش ایسنا، شرایط و سبک زندگی جامعه عشایری به تأمین نیازهای دامی آنها بستگی دارد که آب و هوای هر منطقه با تأثیرپذیری از میزان بارش‌ها  بر میزان علوفه مراتع نقش دارد و با توجه به بارش‌های اخیر به نظر می‌رسد امسال برای جامعه عشایری نوید بخش روزهای خوشی خواهد بود .

اولین بخش از رونق جامعه عشایری به  وضعیت آبگیری سدها، بندهای آبخیزداری و تالاب‌ها بستگی دارد که رویش علوفه را تسریع و دغدغه‌‎‌های عشایر را به صورت مستقیم  در این زمینه کاهش خواهند داد لذا تالاب جازموریان به عنوان بزرگترین مرتع و خاستگاه  دامپروری دام سبک و سنگین در جنوب کرمان با مساحت ۱۰۸ هزار هکتار که ۳۵ هزار و ۳۹۰ کیلومتر مربع در استان کرمان واقع شده، حکایت از دسترسی جامعه عشایری به علوفه سالم دارد.

در حالی عشایر در همه زمینه‌ها طی ۴۵ سال انقلاب اسلامی پیشگام بوده‌اند که امام راحل از آنها به عنوان ذخایر انقلاب نام بردند لذا در عصر حاضر نیز  به عنوان سربازان جبهه  اقتصادی در تحقق شعار سال باید همچنان مورد حمایت قرار بگیرند تا با دلگرمی بیشتری در استفاده از مزیت‌های خدادادی و طبیعی بهره ببرند و سفره‌های ایرانیان را از ماست، دوغ، کشک، گوشت و دیگر فرآورده‌های لبنی رنگین‌تر کنند.

پلاس و یا به تعبیر امروزی‌ها سیاه چادر عشایر در دل کوه و دشت آرامبخش ترین مامنی است که ساکنانش همواره با زندگی سخت اما روزهای شیرینی را برایمان ترسیم می‌کنند و از دل این سیاهی، رزق و روزی حلال که حاصل دسترنج زنان، مردان و فرزندان عشایر است به دستمان می‌رسد که باید شکرگزار باشیم و قدردان.

صنایع دستی عشایر نیز زیبایی خاص خودش را دارد که گُلمپک‌های رنگی یا همین آویزهای رنگارنگ گل سر سبد حاصل دست و پنجه‌های زنان و دخترانی است که سخت و اما امیدوار زندگی را می‌چرخانند و به ما هم نشاط و شادابی را هدیه می‌کنند.

 روایت روزهای خوش عشایر جنوب کرمان

مدیرکل امور عشایری جنوب کرمان در گفت و گو با ایسنا با ابراز رضایت از میزان بارش‌های اخیر و تاثیر بر روند زندگی عشایر اظهار کرد: در جنوب کرمان یک میلیون و ۹۴۵ هزار هکتار مرتع وجود دارد که از این میزان ۳۵۰ هزار هکتار مورد استفاده عشایر قرار می‌گیرد و با توجه به میزان بارش‌های اخیر، بهبود وضعیت مراتع نسبت به سال گذشته خوب است.

ناصر احمدیوسفی با مثبت ارزیابی کردن مراتع ییلاقی افزود: سال گذشته با مشکل تامین آب روبه‌رو بودیم که در سال جاری وضعیت مطلوب‌تر است و عشایر منطقه هم ابراز رضایت دارند.

وی راه دسترسی عشایر را از ضروریات دانست که در حمل تولیدات دامی، کشاورزی و گیاهان دارویی به بازارهای هدف به عنوان مهمترین زیرساخت محسوب می‌شوند و اظهار کرد: نقش عشایر در تامین سبد غذایی مردم بر همگان روشن است و همچنین تحقق شعار سال و مردمی کردن اقتصاد باید با فراهم کردن زیرساخت‌ها محقق شود که در اثر بارش‌های اخیر به  ۱۲۰۰ کیلومتر ایل‌راه خسارت وارد شده و تردد برای عشایر با مشکل روبرو است، لذا با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی در حال بازگشایی و تیغ زنی هستیم که این همت و تلاش باید بیش از این با سرعت دنبال شود.

مدیرکل امور عشایری جنوب کرمان وجود ۱۷ هزار خانوار عشایری را در منطقه یک بازوی توانمند برای جهش تولید دانست که در حال حاضر ۷۰ هزار خانوار در سامانه آمار عشایر ثبت هستند.

احمد یوسفی پیش بینی بارش‌های اخیر را در تغییر تقویم کوچ جنوب کرمان برای جلوگیری از خسارات ناشی از سیلاب‌ها دانست و گفت: تقویم کوچ عشایر جنوب کرمان از ۲۰ فروردین ماه تا پایان خردادماه است که کوچ با تاخیر انجام شده زیرا جابجایی عشایر آن هم با وجود بارش‌ها به صلاح نبود.

وی سرکشی به جامعه عشایری را با هدف شناسایی مشکلات از نزدیک و دیدارهای چهره به چهره در تامین آب شرب و دیگر امور مورد تاکید قرار داد که در دستور کار قرار دارد و افزود: عشایر زندگی سخت و کم توقع اما شیرینی دارند که این شیوه زندگی باید به عنوان الگوی اقتصاد مقاومتی و جهش تولید واقع شود.

مدیرکل امور عشایری جنوب کرمان وضعیت مراتع قشلاقی را نسبت با سال گذشته مثبت ارزیابی کرد که امسال نیز کوچ دیرهنگام را به دلیل بارش‌ها و جلوگیری از خسارات شاهد بودیم که حتما نزولات الهی در میزان تولیدات عشایری نقش خواهند داشت.

وی همچنین وضعیت مراتع ییلاقی را نسبت به مدت مشابه سال قبل بهتر عنوان کرد زیرا تامین علوفه مهترین دغدغه‌ عشایر است که خودشان‌ نیز برای سالی خوب و با مشکلات کمتر ابراز امیدواری کردند.

مدیرکل امور عشایری جنوب کرمان از تغییر ۱۵ درصدی مرتع جازموریان خبر داد که به گفته‌ مدیرکل محیط زیست استان کرمان ۵۰ هزار هکتار از وسعت آن آبگیری شده و افزود: اگر بارش‌ها به موقع‌تر بودند وضعیت خیلی بهتر از این بود اما هم اکنون رویش علوفه بهتر شده و عشایر شکرگزار هستند.

به گزارش ایسنا، در حالی مدیرکل امور عشایری جنوب کرمان از زندگی پیش روی عشایر با توجه به بارش‌ها به شیرینی یاد کرده که مدیر سد جیرفت نیز پیش از این در گفت و گو با ایسنا خبر داده که بارش‌های نیمه دوم فروردین ماه بیشتر در پایین دست حوضه آبریز صورت گرفته و به مراتب بر تقویت ذخایر سفره‌های زیرزمینی مفید خواهند بود و شاهد جاری شدن قنوات و چشمه‌سارها در مسیر زندگی عشایر هستیم.

 علیرضا عادلی همچنین از افزایش سه میلیون مترمکعبی ذخایر آبی سد جیرفت در اثر بارش‌های اخیر خبر داده که رقم تأثیرگذاری در بهره‌مندی از بارش‌ها نیست.

ره‌آورد بارش‌های اخیر؛ کنترل ۷۰ میلیون مترمکعب رواناب

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان نیز در این زمینه در گفت و گو با ایسنا مجموعه حوزه‌های آبخیزداری منطقه را سه میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار عنوان کرد که عملیات اجرایی طرح‌های آبخیزداری شامل سنگی ملاتی، خاکی و پخش سیلاب و گاویون‌بندی در ۲۰ حوضه آبخیز در حال انجام است.

قاسم رحیمی نیا از کنترل ۷۰ میلیون مترمکعب رواناب ناشی از بارش‌های اخیر خبر داد که نفوذ  ۲۰ میلیون مترمکعبی را به سفره‌های زیرزمینی به همراه داشته است.

وی در حالی  از وجود ۱۲۰۰ پروژه مکانیکی و بیومکانیکی آبخیزداری و آبخوان‌داری در جنوب کرمان خبر داد که در اثر بارش‌ها ۹۰ درصد آنها آبگیری شده و در تقویت سفره‌های زیرزمینی مفید هستند.

به گزارش ایسنا، براساس اظهارات کارشناسی مسئولان و آنچه در این گزارش روایت شد، برداشت می‌شود که زندگی عشایری در سال جاری با چالش‌های کمتری نسبت به گذشته روبرو باشد که گستردگی سفره تولیدات عشایر در سبد غذایی کم هزینه و سالم مردم نیز نقش خواهد داشت و اینجاست که حمایت دستگاه‌های اجرایی را از امور عشایری در بازگشایی هرچه سریعتر ایل‌راه‌ها می‌طلبد که به نوبه خود زمینه بهره‌مندی بیشتر از تولیدات لبنی و صنایع دستی جامعه عشایری را با جهاد اقتصادی برای تحقق جهش تولید فراهم کنند

انتهای پیام خبرنگار سیمین سنجری دبیر زهرا حبیب پور لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-شهرستانها جنوب کرمان عشاير بارش‌های اخیر مراتع آبخوان‌داری لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس ماهان موزیک بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی نهال‌ گردو روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال