یکشنبه, ۱۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 2 June, 2024
۱۴۰۳/۰۲/۱۶ / خبرگزاری ایسنا / ...
تولید ۱۲۰۰ تُن قصیل جو در قم
رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به تولید تقریبا ۱۲۰۰ تُن قصیل جو، گفت: نهادینه کردن روش قصیل در قم گام بزرگی در راستای الگوی کشت، کاهش هزینه دامداران و افزایش درآمد زارعین خواهد بود.
تولید ۱۲۰۰ تُن قصیل جو در قم
ایسنا/قم رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به تولید تقریبا ۱۲۰۰ تُن قصیل جو، گفت: نهادینه کردن روش قصیل در قم گام بزرگی در راستای الگوی کشت، کاهش هزینه دامداران و افزایش درآمد زارعین خواهد بود. حسین کوه خضری رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان قم در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: ما در کشاورزی استان قم با محدودیتهای بسیار زیادی به ویژه در حوزه منابع آبی مواجه هستیم؛ اما با توجه به دام خیز بودن استان نیاز به تولید علوفه وجود دارد؛ لذا باید به نحوی برنامهریزی کنیم که تولیدات ما در خطر قرار نگیرد.
وی افزود: شیب مخازن آبی ما در سالهای اخیر به شدت نزولی است و در صورت اجرای کنترل چاههای آب کشاورزی؛ با محدودیت سطوح زیر کشت روبهرو خواهیم شد این در حالی است که با توجه به پرورش دام در استان باید علوفه مورد نیاز دام استان را تأمین کنیم.
کوه خضری با بیان اینکه استان قم در حوزه تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخممرغ در سطح کشور تأثیر گذار است، لزوم تولید نهادههای دامی را مورد تاکید قرار داد و گفت: یکی از تکنولوژیهای مورد استفاده در دنیا روش قصیل است که سابقه حدود ۱۰ ساله در ایران دارد؛ برای اولین بار امسال در استان قم از روش قصیل استفاده کردیم.
وی در خصوص مزایای برداشت محصول جو به صورت قصیل، اظهار کرد: کاهش حداقل یک تا دو مرحله آبیاری و در نتیجه امکان کشت بیشتر محصول یونجه برای کشاورزان، افزیش میزان کمی محصول و درآمد بیشتر، افزایش کیفیت نهاده به نحوی که قصیل جو ۴ درصد پروتئین بیشتر نسبت به ذرت برای دام خواهد داشت و همچنین کاهش مصرف آب در راستای طرح الگوی کشت از مزایای استفاده از این روش است.
کوه خضری تاکید کرد: با توجه به کاهش هزینههای تأمین علوفه و پروتئین بیشتر محصول قصیل جو و به تبع افزایش ضریب تولید گوشت دام، دامداران استان باید به نظر کارشناسان مبنی بر استفاده از قصیل جو اعتماد کنند.
لزوم ترویج کشت قصیل جو در راستای الگوی کشت
رئیس اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی قم یادآور شد: نهادینه کردن روش قصیل در قم گام بزرگی در راستای الگوی کشت، کاهش هزینه دامداران و افزایش درآمد زارعین خواهد بود.
وی با اشاره به تولید تقریبا ۱ هزار و ۲۰۰ تُن قصیل جو، تصریح کرد: ما یک پروسه کوتاه ۱۰ تا ۱۵ روزه از مرحله شیری تا مرحله خمیری جو برای برداشت قصیل جو فرصت داریم لذا زمان برداشت بسیار اهمیت دارد؛ اگر چه پیشبینی برداشت تقریبا ۷ هزار تُن محصول را داشتیم اما با توجه به شرایط جوی و گرمای هوا، جو به مرحله دانه رسید و امکان استفاده از روش قصیل را نداشتیم.
کوه خضری تاکید کرد: تشخیص زمان برداشت فاکتور بسیار مهمی است؛ بهترین زمان برداشت برای سیلو پذیری و تخمیر زمانی است که بوته جو از مرحله شیری تا مرحله خمیری جو قرار دارد، لذا برداشت قصیل جو باید به صورت شبانه روزی انجام شود چرا که مدت زمان برداشت کوتاه است.
انتهای پیام خبرنگار شیما احمدزاده دبیر مرجان طاووسی دبیر احسان شریفنیا لینک کوتاه برچسبها: قم جهاد كشاورزي الگوي كشت پرورش علوفه دام محصول جو لینکستان خرید اینترنتی برنج ایرانی با ارزانترین قیمت قیمت لحظهای برنج ایرانی در سال 1402 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما ساناپرس ماهان موزیک بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلایتودی بلیط هواپیما تور دبی نهال گردو روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال
ایسنا/قم رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به تولید تقریبا ۱۲۰۰ تُن قصیل جو، گفت: نهادینه کردن روش قصیل در قم گام بزرگی در راستای الگوی کشت، کاهش هزینه دامداران و افزایش درآمد زارعین خواهد بود. حسین کوه خضری رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان قم در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: ما در کشاورزی استان قم با محدودیتهای بسیار زیادی به ویژه در حوزه منابع آبی مواجه هستیم؛ اما با توجه به دام خیز بودن استان نیاز به تولید علوفه وجود دارد؛ لذا باید به نحوی برنامهریزی کنیم که تولیدات ما در خطر قرار نگیرد.
وی افزود: شیب مخازن آبی ما در سالهای اخیر به شدت نزولی است و در صورت اجرای کنترل چاههای آب کشاورزی؛ با محدودیت سطوح زیر کشت روبهرو خواهیم شد این در حالی است که با توجه به پرورش دام در استان باید علوفه مورد نیاز دام استان را تأمین کنیم.
کوه خضری با بیان اینکه استان قم در حوزه تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخممرغ در سطح کشور تأثیر گذار است، لزوم تولید نهادههای دامی را مورد تاکید قرار داد و گفت: یکی از تکنولوژیهای مورد استفاده در دنیا روش قصیل است که سابقه حدود ۱۰ ساله در ایران دارد؛ برای اولین بار امسال در استان قم از روش قصیل استفاده کردیم.
وی در خصوص مزایای برداشت محصول جو به صورت قصیل، اظهار کرد: کاهش حداقل یک تا دو مرحله آبیاری و در نتیجه امکان کشت بیشتر محصول یونجه برای کشاورزان، افزیش میزان کمی محصول و درآمد بیشتر، افزایش کیفیت نهاده به نحوی که قصیل جو ۴ درصد پروتئین بیشتر نسبت به ذرت برای دام خواهد داشت و همچنین کاهش مصرف آب در راستای طرح الگوی کشت از مزایای استفاده از این روش است.
کوه خضری تاکید کرد: با توجه به کاهش هزینههای تأمین علوفه و پروتئین بیشتر محصول قصیل جو و به تبع افزایش ضریب تولید گوشت دام، دامداران استان باید به نظر کارشناسان مبنی بر استفاده از قصیل جو اعتماد کنند.
لزوم ترویج کشت قصیل جو در راستای الگوی کشت
رئیس اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی قم یادآور شد: نهادینه کردن روش قصیل در قم گام بزرگی در راستای الگوی کشت، کاهش هزینه دامداران و افزایش درآمد زارعین خواهد بود.
وی با اشاره به تولید تقریبا ۱ هزار و ۲۰۰ تُن قصیل جو، تصریح کرد: ما یک پروسه کوتاه ۱۰ تا ۱۵ روزه از مرحله شیری تا مرحله خمیری جو برای برداشت قصیل جو فرصت داریم لذا زمان برداشت بسیار اهمیت دارد؛ اگر چه پیشبینی برداشت تقریبا ۷ هزار تُن محصول را داشتیم اما با توجه به شرایط جوی و گرمای هوا، جو به مرحله دانه رسید و امکان استفاده از روش قصیل را نداشتیم.
کوه خضری تاکید کرد: تشخیص زمان برداشت فاکتور بسیار مهمی است؛ بهترین زمان برداشت برای سیلو پذیری و تخمیر زمانی است که بوته جو از مرحله شیری تا مرحله خمیری جو قرار دارد، لذا برداشت قصیل جو باید به صورت شبانه روزی انجام شود چرا که مدت زمان برداشت کوتاه است.
انتهای پیام خبرنگار شیما احمدزاده دبیر مرجان طاووسی دبیر احسان شریفنیا لینک کوتاه برچسبها: قم جهاد كشاورزي الگوي كشت پرورش علوفه دام محصول جو لینکستان خرید اینترنتی برنج ایرانی با ارزانترین قیمت قیمت لحظهای برنج ایرانی در سال 1402 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما ساناپرس ماهان موزیک بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلایتودی بلیط هواپیما تور دبی نهال گردو روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال
پرسپولیس استقلال فوتبال انتخابات ریاست جمهوری لیگ برتر انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 علی لاریجانی لیگ برتر ایران ایران رژیم صهیونیستی فلسطین