جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024


آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
۱۴۰۳/۰۲/۱۱ / خبرگزاری مهر / فناوری

آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید19 که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت های کم منجر شود.

https://mehrnews.com/x34NQH ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۶:۰۹ کد خبر 6093330 دانش و فناوری فناوری های نوین دانش و فناوری فناوری های نوین ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۶:۰۹ با نام «کووید شیلد»؛ آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید19 که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت های کم منجر شود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد. کد خبر 6093330

کپی شد مطالب مرتبط تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد اسپری با طعم آناناس عفونت ادراری را درمان می کند واکسنی که یک تنه به جنگ ویروس‌های کرونا می‌رود برچسب‌ها تحقیقات علمی واکسن کرونا آسترازنکا