قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۳/۲۵

از زنده‌رود تا گاوخونی؛ حافظه‌ای که خشک می‌شود

اصفهان- برخی دگرگونی‌ها را می‌توان به‌روشنی دید؛ ناگهانی‌اند و توجه همگان را به خود جلب می‌کنند اما برخی دیگر آرام و تدریجی رخ می‌دهند و آثارشان تنها در گذر زمان آشکار می‌شود.
 از زنده‌رود تا گاوخونی؛ حافظه‌ای که خشک می‌شود



 اصفهان در مسیر شهر خورشیدی؛ تأمین کامل برق مدیریت شهری تا 1410 - تسنیم
۲۶ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

اصفهان در مسیر شهر خورشیدی؛ تأمین کامل برق مدیریت شهری تا 1410 - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محمد نورصالحی از هدف‌گذاری مدیریت شهری برای تأمین 100 درصد برق مجموعه شهرداری از انرژی خورشیدی تا سال 1410 خبر داد و گفت: در حال حاضر حدود 20 تا 30 درصد برق مورد نیاز مدیریت شهری از انرژی خورشیدی تأمین می‌شود و افزایش این سهم در چارچوب بودجه‌های سالانه شهرداری در حال پیگیری است.

وی افزود: توسعه سامانه‌های خورشیدی در پارک‌ها، پارکینگ‌ها، مراکز عمومی و تأسیسات وابسته به شهرداری دنبال می‌شود و با افزایش تدریجی ظرفیت تولید، می‌توان به هدف تأمین کامل برق مورد نیاز مدیریت شهری از انرژی خورشیدی نزدیک شد.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: مدیریت شهری از دو تا سه سال گذشته و حتی پیش از تشدید مسئله ناترازی انرژی، توسعه انرژی خورشیدی را در دستور کار قرار داده بود و اصفهان برای تبدیل شدن به یک شهر خورشیدی همچنان نیازمند توسعه زیرساخت‌ها و افزایش ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است.

نورصالحی با اشاره به ضرورت اصلاح الگوی مصرف انرژی گفت: بررسی ترکیب مصرف برق در کشور نشان می‌دهد بخش خانگی همچنان بیشترین سهم مصرف را دارد و پس از آن بخش‌های تجاری، صنعتی و کشاورزی قرار گرفته‌اند، البته زیرساخت‌های شهری مانند شبکه روشنایی معابر، تأسیسات شهری، سامانه‌های پمپاژ آب و پساب نیز به برق نیاز دارند.

وی افزود: در همه این بخش‌ها ظرفیت قابل توجهی برای کاهش مصرف، افزایش بهره‌وری و اصلاح الگوی استفاده از انرژی وجود دارد و سیاست کاهش مصرف نباید تنها بر الزام‌های قانونی و مقرراتی متکی باشد، بلکه باید مشوق‌های اقتصادی نیز برای افزایش انگیزه شهروندان، سازندگان و مجموعه‌های مختلف در نظر گرفته شود.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: شورای اسلامی شهر اصفهان حدود دو سال پیش مصوبه‌ای را به تصویب رساند که بر اساس آن ساختمان‌هایی که الزامات مبحث 19 مقررات ملی ساختمان را رعایت کنند، می‌توانند تا سقف 50 درصد از تخفیف هزینه صدور پروانه ساختمانی استفاده کنند.

نورصالحی ادامه داد: با وجود این مشوق، استقبال از این ظرفیت هنوز محدود است؛ بخشی از سازندگان روش‌های سنتی ساخت‌وساز را آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر می‌دانند و از سوی دیگر پایین بودن قیمت انرژی موجب شده است برخی مصرف‌کنندگان انگیزه …



 شبکه خادمیاری رضوی؛ گسترش فرهنگ خدمت به مردم در سراسر ایران اسلامی - تسنیم
۱ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

شبکه خادمیاری رضوی؛ گسترش فرهنگ خدمت به مردم در سراسر ایران اسلامی - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، عباس آذرباد ظهر امروز درهمایش خادمیاران رضوی در اردستان اظهار داشت: اسفندماه سال 1393، همزمان با انتصاب آیت‌الله شهید سیدابراهیم رئیسی به تولیت آستان قدس رضوی، در حکم ایشان که بعدها به «منشور خدمت» معروف شد، بر ضرورت گسترش معارف قرآنی، مکتب اهل‌بیت(ع) و فرهنگ خدمت از محدوده حرم مطهر رضوی به سراسر ایران اسلامی تأکید شد.

وی افزود: در این حکم تأکید شده بود که آستان قدس رضوی ظرفیت فرهنگی عظیمی دارد که می‌تواند در فضای عمومی کشور و جهان اسلام اثرگذار باشد و این ظرفیت باید با کمک خبرگان و نخبگان فرهنگی توسعه پیدا کند؛ بر همین اساس، شبکه خادمیاری و خدمت رضوی در سراسر کشور بنیان‌گذاری شد.

معاون خادمیاری کانون خدمت رضوی استان اصفهان با بیان اینکه فلسفه اصلی خادمیاری، صرفاً خدمت در حرم مطهر رضوی نیست، گفت: هر فرد با هر توانمندی، تخصص و مهارتی که دارد می‌تواند در شهر و دیار خود و به نام امام رضا(ع)، گره ای از مشکلات مردم باز کند و به شکرانه توفیق خدمتگزاری در این مسیر، در جامعه خدمت‌رسانی داشته باشد.

آذرباد بیان کرد: یکی از افتخارات خادمیاران، بهره‌مندی از فرصت خدمت و کشیک در حرم مطهر امام رضا(ع) است، اما هدف اصلی این است که خادمیاران در محل زندگی خود، نیازمندان و افرادی را که به هر نوع خدمتی احتیاج دارند شناسایی کرده و در حد توان برای رفع مشکلات آنان اقدام کنند.

وی با اشاره به ویژگی‌های شبکه خادمیاری رضوی گفت: نخستین و شاید مهم‌ترین ویژگی این شبکه، مردمی بودن آن است و این شبکه با محوریت حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) و با بهره‌گیری از معارف رضوی فعالیت می‌کند و در عین مردمی بودن، دارای ساختار منظم و تشکیلاتی است.

معاون خادمیاری کانون خدمت رضوی استان اصفهان تاکید کرد: آموزش مستمر و برنامه‌ریزی برای انواع خدمت از دیگر ویژگی‌های این شبکه است و برای نیازهای مختلف جامعه، خدمت مشخص تعریف شده است و در حال حاضر حدود 212 عنوان خدمت در شبکه رضوی و در ذیل 20 کانون تعریف شده که حوزه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی را پوشش می‌دهد.

آذرباد با اشاره به خدمات متنوع این شبکه اظهار داشت: در حوزه‌های تعلیم و تربیت، مشاوره و روانشناسی، مسائل حقوقی، خانواده، اردوهای جهادی و بسیاری …



 نبود زیرساخت بانکی، تجارت را به مسیرهای غیررسمی کشانده است - تسنیم
۱ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

نبود زیرساخت بانکی، تجارت را به مسیرهای غیررسمی کشانده است - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، قاسم جباری، رئیس انجمن فولاد استان اصفهان در نشست خبری هجدهمین دوره نمایشگاه بین المللی فولاد و متالورژی اصفهان (متالکس 1405) با اشاره به چالش‌های موجود در مسیر تجارت و صادرات محصولات فولادی، گفت: نبود زیرساخت‌های مناسب بانکی و محدودیت در مبادلات مالی، یکی از مشکلات اساسی فعالان این صنعت است و موجب شده بخش قابل توجهی از تجارت به شکل غیرشفاف و از مسیرهای غیررسمی انجام شود.

وی با تأکید بر ضرورت بهینه‌سازی تولید و محصولات فولادی اظهار کرد: محصولی که در ایران تولید می‌شود باید بتواند در بازارهای هدف به شکل مناسب عرضه و معامله شود، اما در حال حاضر نبود سازوکارهای بانکی و اعتباری مناسب، امکان انجام بسیاری از معاملات را از فعالان اقتصادی گرفته است.

جباری ادامه داد: مشکل اصلی در شرایط فعلی، موضوع اعتبار و دسترسی به ابزارهای مالی برای انجام مبادلات تجاری است. وقتی زیرساخت‌های بانکی لازم وجود نداشته باشد، فعالان اقتصادی ناچار می‌شوند برای ادامه فعالیت خود از روش‌های غیررسمی استفاده کنند که این مسئله هزینه و ریسک تجارت را افزایش می‌دهد.

رئیس انجمن فولاد استان اصفهان با اشاره به اهمیت بازارهای صادراتی گفت: بازارهایی مانند عراق و ارمنستان برای صنعت فولاد کشور اهمیت دارند و اگر در مقاطع مختلف نتوانیم نیاز مشتریان و الزامات بازار را تأمین کنیم، رقبا به سرعت جایگزین محصولات ایرانی خواهند شد.

وی افزود: ممکن است در شرایط فعلی برخی بازارها به دلیل محدودیت‌های موجود فرصت مناسبی برای ایران ایجاد کنند، اما اگر مشکلات ساختاری و موانع تجاری برطرف شود، مشتریانی که در این مدت به دنبال تأمین‌کنندگان جایگزین رفته‌اند، لزوماً به بازار ایران بازنخواهند گشت.

جباری با طرح این پرسش که توسعه ظرفیت تولید فولاد باید چه دستاوردی برای کشور داشته باشد، گفت: اگر قرار است ظرفیت تولید فولاد کشور به 55 میلیون تن برسد و در کنار آن هزینه‌های زیست‌محیطی و آلودگی‌های ناشی از تولید نیز تحمل شود، باید مشخص شود که بازگشت اقتصادی این سرمایه‌گذاری‌ها برای کشور چگونه و از چه مسیری محقق خواهد شد.

انتهای پیام/174  



 اصفهان؛ قطب 40 درصدی تولید فولاد - تسنیم
۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

اصفهان؛ قطب 40 درصدی تولید فولاد - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مهران محجوب نژاد، معاون برنامه ریزی شرکت فولاد تکنیک در نشست خبری هجدهمین دوره نمایشگاه بین المللی فولاد و متالورژی اصفهان( متالکس 1405)، با اشاره به جایگاه راهبردی صنعت فولاد در اقتصاد کشور، اظهار داشت: حدود 16 درصد از صادرات غیرنفتی، 20 درصد از بازار سهام و به طور مستقیم و غیرمستقیم حدود 5 تا 6 درصد از کل اشتغال کشور به این صنعت وابسته است که نشان میدهد با چه صنعت عظیمی رو به رو هستیم.

وی با تأکید بر نقش کلیدی اصفهان در این عرصه، خاطرنشان کرد: استان اصفهان با دارا بودن 30 تا 40 درصد از ظرفیت فولاد کشور، به ویژه با حضور شرکتهای بزرگی همچون فولاد مبارکه، ذوب آهن و واحد های خصوصی فعال، عملاً موتور محرک این صنعت به شمار میرود و همین پتانسیل، ایدۀ شکلگیری رویداد متالکس در این شهر بود.

برنامه های توسعه ای در افق برنامه هفتم

این مسئول با یادآوری افق برنامه هفتم توسعه تا سال 1407، تصریح کرد: برنامه های ما بر توسعۀ متوازن و پایدار صنعت فولاد متمرکز است. یکی از اولویتها، هم افزایی واحد های کوچک مقیاس و پراکنده برای ایجاد ظرفیتهای بزرگ اقتصادی (نظیر مجتمع های 10 میلیون تنی) است تا بتوانیم در سطح منطقه و جهان رقابت پذیر باشیم، همانگونه که کشورهای کره، ژاپن و چین با همین رویکرد به غولهای فولادی تبدیل شده اند.

وی در ادامه به چالش تأمین پایدار مواد اولیه اشاره کرد و گفت: اگر اکتشافات توسعه ای پیدا نکند و از ظرفیتهای فرا سرزمینی غافل شویم، در 10 تا 15 سال آینده با بحران سنگ آهن مواجه خواهیم شد.

معضل انرژی؛ کاهش 40 درصدی بهره برداری

محجوب نژاد یکی از مشکلات اساسی را بخش انرژی دانست و افزود: در سالهای اخیر قیمت حامل های انرژی 30 تا 40 برابر افزایش یافته و فشار ناشی از ناترازی برق و گاز، باعث کاهش 40 درصدی استفاده از ظرفیتهای تولید (معادل حدود 20 درصد کاهش انرژی) شده است. به طوری که اگر مسئله انرژی حل میشد، میتوانستیم حدود 2 میلیون تن بیشتر تولید کنیم. سرمایه گذاری در بهینه سازی مصرف انرژی، توسعۀ زیرساختها (به ویژه شبکه ریلی) و به روز رسانی تکنولوژی، از ضرورت های اجتناب ناپذیر است.

تغییر رویکرد از تولید خام به محصولات ارزش افزوده



 رکود بازار صنایع دستی اصفهان؛ هنرمندان برای فروش تولیدات‌ مشکل دارند - تسنیم
۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

رکود بازار صنایع دستی اصفهان؛ هنرمندان برای فروش تولیدات‌ مشکل دارند - تسنیم

استانها

 نورالله عبداللهی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان به شرایط حاکم بر بازار صنایع دستی اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین دغدغه فعلی فعالان این حوزه، مسئله فروش است.

وی افزود: به دلیل شرایط خاص کشور و افزایش قیمت ارز، هزینه تهیه مواد اولیه برای هنرمندان افزایش یافته است و از سوی دیگر، بسیاری از هنرمندان از اسفندماه تولیدات خود را برای عرضه در ایام نوروز آماده کرده بودند که شرایط جنگی مانع از فروش این محصولات شد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان ادامه داد: بسیاری از هنرمندان برای خرید مواد اولیه و تولید محصولات خود هزینه کرده و بدهکار شده بودند، اما به دلیل شرایط ایجادشده نتوانستند محصولات خود را در زمان پیش‌بینی‌شده به فروش برسانند.

عبداللهی درباره اقدامات انجام‌شده برای تقویت بازار فروش صنایع دستی گفت: برنامه‌ریزی‌هایی در حوزه‌های مختلف بازاریابی داخلی و خارجی در حال انجام است و در خردادماه نیز رویدادها و نمایشگاه‌های مختلفی در استان برگزار شد تا زمینه‌ای برای فروش محصولات هنرمندان فراهم شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه بسته‌بندی محصولات صنایع دستی افزود: در این زمینه نیز کارگروهی فعال است و تلاش می‌شود وضعیت بسته‌بندی محصولات ارتقا پیدا کند، اما بخش عمده مشکلات همچنان به مسئله فروش بازمی‌گردد.

معاون صنایع دستی اصفهان گفت: در شهر اصفهان نیز «پنجشنبه‌های هنر» در پارک شهید رجایی و گذر صنایع دستی برگزار می‌شود و در شهرستان‌ها نیز با توجه به شرایط، نمایشگاه‌هایی برای عرضه و فروش محصولات هنرمندان برپا شده است.

اصفهان یک‌هشتم سهمیه بیمه هنرمندان کشور را جذب کرد

عبداللهی با اشاره به وضعیت بیمه هنرمندان صنایع دستی بیان کرد: بیمه هنرمندان یکی از معضلات اصلی فعالان این حوزه است، اما استان اصفهان در جذب سهمیه‌های اختصاص‌یافته برای بیمه هنرمندان در کشور پیشتاز بوده است.

وی افزود: طی دو سال گذشته دولت برای بیمه هنرمندان در سراسر کشور سهمیه 8 هزار نفری اختصاص داد که از این تعداد، سهم استان اصفهان هزار نفر بود و این سهمیه جذب شد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث فرهنگی، …





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 اقدام فوری علیه یک شادی گل جنجالی؛ دعوت به تیم ملی ممنوع!
سایت خبر ورزشی

اقدام فوری علیه یک شادی گل جنجالی؛ دعوت به تیم ملی ممنوع!

شاید بهتر باشد یک بار برای همیشه تکلیف این موضوع را روشن کنیم؛ آیا در انتخاب بازیکنان تیم ملی، غیر از مسائل فنی، معیار و استاندارد دیگری هم وجود دارد یا نه؟
 سرخط اخبار/ ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - پیوست
مجله پیوست

سرخط اخبار/ ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - پیوست

ارائه خدمات آزمایشگاهی از طریق پلتفرم‌ها به بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی مجاز شد. کمیته تسهیل اقتصاد دیجیتال در رأی نهایی پرونده شکایت انجمن تجارت الکترونیک از سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد این خدمات، مشروط به صدور نسخه معتبر از سوی پزشک دارای صلاحیت و ثبت آن در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیکی، قابل ارائه است. براساس این رای
 بازار نقل و انتقالات دچار جنون شد!
سایت ورزش ۳

بازار نقل و انتقالات دچار جنون شد!

بازار نقل‌وانتقالات تابستان امسال به کلی عقلانیت خود را از دست داده است.
 از خانه‌های خالی تا صف متقاضیان؛ چرا بازار مسکن داده‌محور نیست؟
سایت افکارنیوز

از خانه‌های خالی تا صف متقاضیان؛ چرا بازار مسکن داده‌محور نیست؟

عضو کمیسیون عمران در مجلس دوازدهم تأکید کرد: تا زمان راه‌اندازی سامانه جامع عرضه و تقاضا، دستورالعمل‌های دولتی تنها مُسکن‌هایی موقتی برای صورت‌مسئله‌زدایی هستند.
 جو کنت: جنگ را دوچندان شدید ‌می‌کنیم
سایت اکوایران

جو کنت: جنگ را دوچندان شدید ‌می‌کنیم

کنت، رئیس سابق مرکز ملی مبارزه با تروریسم آمریکا که در اعتراض به جنگ ایران از سمت خود استعفا کرده بود، هشدار داد حضور نظامی واشنگتن در منطقه، نیروهای آمریکایی را به «تله» برای تشدید جنگ تبدیل کرده و خواستار خروج فوری آنان از این درگیری شد.
 تداوم گرمای ۴۰ درجه‌ای در پایتخت
سایت دیدارنیوز

تداوم گرمای ۴۰ درجه‌ای در پایتخت

حمیدرضا خورشیدی، رئیس سازمان هواشناسی استان تهران گفت: تا امروز استقرار دمای گرم در استان تهران ادامه دارد. از روز جمعه به بعد نیز این شرایط تا حدی ماندگار خ...
 چطور با بودجه محدود برای فرزندانمان لوازم تحریر مدرسه بخریم؟
سایت نی نی بان

چطور با بودجه محدود برای فرزندانمان لوازم تحریر مدرسه بخریم؟

شروع سال تحصیلی برای خانواده‌ها معمولاً با یک فهرست بلند از وسایل موردنیاز همراه است؛ از دفتر و مداد و خودکار گرفته تا پاک‌کن، تراش، خط‌کش، جامدادی و وسایل تخصصی‌تر.
 محدودیت تردد در کندوان و تهران-شمال
سایت تابناک

محدودیت تردد در کندوان و تهران-شمال

رییس پلیس راه البرز از اعمال محدودیت ترافیکی در جاده کرج - جالوس و آزادراه تهران - شمال در روز جمعه ٣٠ مرداد ماه جاری در محدوده این استان خبر داد.