قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۳/۲۴

آیین شهدای تولید در بروجرد؛ فرداموتورز یک سال پس از حمله موشکی - تسنیم

آیین گرامی‌داشت شهدای اقتدار و نخستین سالگرد بازسازی سایت فرداموتورز بروجرد برگزار شد.
 آیین شهدای تولید در بروجرد؛ فرداموتورز یک سال پس از حمله موشکی - تسنیم



 یادداشت| بلوک قدرت جدید در جهان اسلام شکل می‌گیرد؟ - تسنیم
۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

یادداشت| بلوک قدرت جدید در جهان اسلام شکل می‌گیرد؟ - تسنیم

استانها

خبرگزاری تسنیم ـ یادداشت؛ رضا صفری| یک امضا، بیش از شلیک هزار گلوله، می‌تواند توازن قدرت را دگرگون کند. تاریخ روابط بین‌الملل نشان داده که بسیاری از تحولات بین المللی در پشت میزهای مذاکره آغاز شده‌اند. در همین چارچوب، خبر شکل‌گیری پیمان دفاعی و امنیتی میان ترکیه، پاکستان و عربستان سعودی شایسته توجه جدی است؛ رویدادی که در صورت تبدیل شدن به یک همکاری راهبردی پایدار، می‌تواند یکی از مهم‌ترین تحولات امنیتی غرب آسیا و جهان اسلام در دهه آینده باشد.

این پیمان صرفاً یک توافق دوجانبه یا چندجانبه معمولی نیست، بلکه تلاشی برای ترسیم یک هندسه امنیتی جدید در منطقه است؛ هندسه‌ای که در آن ترکیه فناوری دفاعی، عربستان ظرفیت مالی و اقتصادی، و پاکستان توان نظامی و بازدارندگی هسته‌ای خود را در یک چارچوب مشترک قرار می‌دهند. چنین ترکیبی، در صورت تداوم و نهادینه‌سازی، می‌تواند به شکل‌گیری یک بلوک قدرت کم‌سابقه در جهان اسلام منجر شود.

ترکیه طی یک دهه گذشته با توسعه صنایع دفاعی، تولید پهپادهای رزمی، سامانه‌های موشکی، شناورهای نظامی و پروژه‌های جنگنده بومی، جایگاه خود را از یک واردکننده تسلیحات به یک بازیگر صادرکننده فناوری دفاعی ارتقا داده است. عربستان نیز در چارچوب چشم‌انداز 2030 در پی بومی‌سازی صنایع نظامی و کاهش وابستگی به تأمین‌کنندگان غربی است. پاکستان نیز علاوه بر برخورداری از ارتشی بزرگ و باتجربه، تنها قدرت هسته‌ای جهان اسلام محسوب می‌شود. هم‌افزایی این سه ظرفیت، در صورت تبدیل شدن به همکاری عملیاتی، می‌تواند معادلات امنیتی منطقه را به‌طور قابل‌توجهی تحت‌تأثیر قرار دهد.

با این حال، اهمیت این پیمان صرفاً به حوزه نظامی محدود نمی‌شود. این همکاری را می‌توان نشانه‌ای از گذار تدریجی منطقه از امنیت وابسته به خارج به‌سمت امنیت منطقه‌محور دانست. در سال‌های گذشته، بسیاری از کشورهای منطقه امنیت خود را بر پایه حمایت قدرت‌های فرامنطقه‌ای تعریف می‌کردند، اما اکنون تلاش برای ایجاد سازوکارهای امنیتی بومی و مستقل در حال افزایش است. این روند، بخشی از تغییرات گسترده‌تر در مسیر شکل‌گیری نظم چندقطبی در نظام بین‌الملل محسوب می‌شود.

ایران در برابر این تحول چه جایگاهی خواهد داشت؟

برای جمهوری اسلامی ایران، این تحول نه یک …



 حمایت جدی تات از پژوهش‌هایی که گره‌ای از مشکلات کشاورزان باز کنند
۱ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

حمایت جدی تات از پژوهش‌هایی که گره‌ای از مشکلات کشاورزان باز کنند

به گزارش خبرگزاری برنا از فارس،  غلامرضا گل‌محمدی، امنیت غذایی را یکی از پایه‌های امنیت ملی دانست و گفت: پایداری تأمین مواد غذایی کشور در شرایط دشوار و جنگ‌های اخیر، حاصل برنامه‌ریزی، انسجام مدیریتی و تلاش تولیدکنندگان بخش کشاورزی بوده است؛ تولیدکنندگانی که باید مسائل و مشکلات آنان با جدیت دنبال شود.

گل‌محمدی با اشاره به موضوعاتی همچون کمبود سوخت، افزایش هزینه تجهیزات آبیاری و کود و مشکلات مربوط به صدور مجوزها افزود: این موارد در جلسات پیش‌رو در سطح استان و کشور پیگیری خواهد شد.

رئیس سازمان تات، مسئله‌محوری و حل علمی چالش‌های بخش کشاورزی را از مأموریت‌های اصلی این سازمان برشمرد و تصریح کرد: تات از تحقیقاتی که به حل مشکلات واقعی کشاورزان و بخش تولید منجر شود، حمایت مالی و تخصصی خواهد کرد.

 وی با اشاره به ظرفیت گسترده پژوهشی استان فارس گفت: از ۳۴ مرکز تحقیقاتی کشور، بزرگ‌ترین مرکز در فارس قرار دارد و این استان همچنین بیشترین تعداد ایستگاه‌های تحقیقاتی سازمان تات را در اختیار دارد؛ ظرفیتی که باید بیش از گذشته در خدمت حل مسائل بخش کشاورزی قرار گیرد.

گل‌محمدی همچنین بر توسعه آموزش‌های مهارتی در کشاورزی تأکید کرد و از همکاری سازمان تات با دانشگاه ملی مهارت و حمایت فنی و دانشی از آموزش تکنسین‌های ماهر و هنرستان‌های کشاورزی خبر داد.

پیگیری میدانی مطالبات بهره‌برداران، روستاییان و عشایر منطقه

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در ادامه برنامه‌های سفر به شهرستان فسا و بنا به درخواست بهره‌برداران، روستاییان و عشایر منطقه، با حضور میدانی در محل، مسائل و مشکلات مطرح‌شده از سوی آنان را بررسی کرد.

ئیس سازمان تات در گفت‌وگو با بهره‌برداران و اهالی منطقه، ضمن شنیدن مستقیم درخواست‌ها و دغدغه‌های آنان، وضعیت موجود را از نزدیک مورد بررسی قرار داد تا موضوعات مطرح‌شده از مسیر دستگاه‌ها و بخش‌های مسئول پیگیری شود.



 ایمنی سیر قطارها با تعویض ریل فرسوده در شمالشرق(1) - تسنیم
۶ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

ایمنی سیر قطارها با تعویض ریل فرسوده در شمالشرق(1) - تسنیم

استانها

علیرضا رضائی‌برون در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شاهرود با اشاره به اجرای عملیات فنی در مسیر ریلی شمالشرق(1) اظهار کرد: به‌منظور ارتقای سطح ایمنی سیر قطارها و بهبود شاخص‌های فنی خط، عملیات تعویض ریل در بخش‌هایی از قوس‌های مسیر این منطقه انجام شد.

وی با بیان اینکه نگهداری مستمر خطوط ریلی نقش مهمی در تداوم سیر ایمن و روان قطارها دارد، افزود: وضعیت ریل‌ها به‌صورت مستمر مورد پایش قرار می‌گیرد و در بخش‌هایی که آثار فرسودگی، سایش و خوردگی مشاهده شود، اقدامات اصلاحی و فنی در دستور کار قرار می‌گیرد.

رضائی‌برون ادامه داد: در همین راستا، با توجه به میزان سایش و خوردگی ایجادشده در ریل‌های قوس‌های مسیر و ضرورت جایگزینی ریل‌های فرسوده، عملیات تعویض ریل در یکی از بخش‌های خط ریلی شمالشرق(1) اجرا شد.

او، خاطرنشان کرد: در جریان این عملیات، حدود یک کیلومتر از ریل‌های قوس واقع در بلاک میاندره ـ آبگرم با ریل‌های 100 متری جایگزین شد تا شرایط فنی این بخش از مسیر بهبود پیدا کند.

مدیرکل راه‌آهن شمالشرق(1) تصریح کرد: قوس‌های خطوط ریلی به دلیل شرایط خاص بهره‌برداری و اعمال نیروهای بیشتر در زمان عبور قطارها، از بخش‌هایی هستند که نگهداری و کنترل وضعیت ریل در آنها اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی بیان کرد: اجرای عملیات تعویض ریل در این بخش با هدف حفظ کیفیت خط و ایجاد شرایط مناسب‌تر برای عبور قطارها انجام شده و می‌تواند در ارتقای وضعیت فنی مسیر مؤثر باشد.

رضائی‌برون اضافه کرد: جایگزینی ریل‌های فرسوده علاوه بر افزایش قابلیت اطمینان خط، از جمله اقداماتی است که در چارچوب برنامه‌های نگهداری و بهسازی خطوط ریلی دنبال می‌شود و به حفظ استانداردهای فنی مسیر کمک می‌کند.

وی یادآور شد: رسیدگی به نقاطی که ریل در آنها بر اثر سایش و استهلاک نیازمند تعویض است، بخشی از فرآیند مستمر نگهداری خطوط محسوب می‌شود و باید متناسب با شرایط مسیر و میزان فرسودگی انجام شود.

مدیرکل راه‌آهن شمالشرق(1) تأکید کرد: بهبود وضعیت ریل‌ها و سایر اجزای خط، تأثیر مستقیمی بر کیفیت سیر قطارها دارد و اقدامات فنی پیشگیرانه می‌تواند احتمال بروز مشکلات ناشی از فرسودگی مسیر را کاهش دهد.

وی عنوان کرد: تعویض ریل در قوس‌ها …



 اوراق گام و برات برای تأمین مالی تعاونی‌ها وارد میدان می‌شود - تسنیم
۶ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

اوراق گام و برات برای تأمین مالی تعاونی‌ها وارد میدان می‌شود - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، مجید صرفی معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در جریان بازدید از پروژه های شهر لنگرود با اشاره به برنامه‌های جدید برای تقویت تأمین مالی بخش تعاون اظهار کرد: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که با بانک توسعه تعاون منعقد شده، هم از محل افزایش سرمایه بانک و هم از محل منابع داخلی، در مجموع 2 همت برای توسعه بخش تعاون اختصاص یافته است و انتظار می‌رود طی یک تا دو هفته آینده سهم استان‌ها مشخص شود تا تعاونی‌ها بتوانند برای دریافت این منابع درخواست ارائه کنند.

به گفته وی، پس از تعیین سهم استان‌ها، با تشخیص مدیران کل استانی، منابع در اختیار تعاونی‌های دارای اولویت قرار خواهد گرفت تا بتوانند از این ظرفیت برای توسعه فعالیت‌های خود استفاده کنند.

صرفی با اشاره به سایر ابزارهای تأمین مالی بانک توسعه تعاون افزود: این بانک علاوه بر منابع نقدی، ابزارهای مالی غیرنقدی از جمله اوراق گام و برات و دیگر سازوکارهای اقتصادی را نیز در دستور کار قرار داده است.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یک مدل جدید مالی نیز در دستور کار بانک توسعه تعاون قرار دارد که بنا بر اعلام بانک، طی دو تا سه هفته آینده اجرایی خواهد شد، افزود: اوراق مورد تأیید بانک مرکزی برای تأمین مالی معاملات می‌توانند در زنجیره تأمین مورد استفاده شرکت‌ها و تعاونی‌ها قرار گیرند.

تعاونی‌های بزرگ ضامن تعاونی‌های کوچک می‌شوند

وی در ادامه به سازوکار جدید صندوق ضمانت بخش تعاون اشاره کرد و گفت: در مجمع عمومی صندوق ضمانت، دو مدل ضمانت مورد پیش‌بینی قرار گرفته که یکی از آنها امکان استفاده تعاونی‌های بزرگ‌تر از اعتبار خود برای ضمانت تعاونی‌های کوچک‌تر است.

صرفی با بیان اینکه تعاونی‌ها برای دریافت تسهیلات از بانک توسعه تعاون به وثیقه و تضمین نیاز دارند، افزود: متقاضیان یا باید مستقیماً ملک و سایر وثایق مورد تأیید بانک را ارائه کنند یا از ظرفیت صندوق ضمانت بخش تعاون استفاده کنند.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه هرچند صندوق ضمانت نسبت به بانک، وثایق سبک‌تر و محدودتری دریافت می‌کند، اما همین میزان وثیقه نیز برای بسیاری از تعاونی‌های …



 بازدید معاون وزیر و رئیس سازمان تات از مجتمع گلخانه‌ای لوتوس در فارس / زنجیره‌ای از تولید گلخانه‌ای تا بسته‌بندی و صادرات
۱۱ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

بازدید معاون وزیر و رئیس سازمان تات از مجتمع گلخانه‌ای لوتوس در فارس / زنجیره‌ای از تولید گلخانه‌ای تا بسته‌بندی و صادرات

به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، سعید شیروانی‌دوست، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا، در جریان بازدید  غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، از مجتمع زرین‌کشت برتر لوتوس گفت: این مجموعه در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار طراحی شده که در فاز نخست، ۲۲ هکتار آن به بهره‌بردار واگذار و زیرساخت‌های تولید و پس از برداشت در آن ایجاد شده است.

 وی افزود: در فاز نخست مجموعه، ۸.۵ هکتار گلخانه، سردخانه‌ای با ظرفیت ۱۰ هزار تن، واحد سورت و بسته‌بندی با ظرفیت ۲۰ هزار تن و پایانه صادراتی احداث شده است. این مجتمع در حال حاضر با حدود ۱۰ هکتار سطح زیرکشت فلفل، سالانه حدود ۱۳۰۰ تن محصول تولید می‌کند.

 شیروانی‌دوست با اشاره به تکمیل زنجیره ارزش در این مجتمع اظهار کرد: وجود واحدهای سردخانه، سورتینگ، بسته‌بندی و پایانه صادراتی در کنار تولید گلخانه‌ای، زمینه کاهش ضایعات، حفظ کیفیت محصول و آماده‌سازی تولیدات برای عرضه به بازارهای داخلی و صادراتی را فراهم کرده است.

 مدیر جهاد کشاورزی فسا ادامه داد: فاز دوم این طرح در سطح ۲۸ هکتار پیش‌بینی شده و عملیات اجرایی احداث واحد دام سبک با ظرفیت حدود ۷۷۰۰ رأس نیز آغاز شده است؛ توسعه‌ای که می‌تواند ظرفیت‌های تولیدی و اقتصادی این مجتمع را گسترش دهد.


 این مجتمع در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار احداث شده و در حال حاضر با ۱۰ هکتار سطح زیرکشت فلفل، سالانه حدود ۱۳۰۰ تن محصول تولید می‌کند.

 برخورداری از واحد سورتینگ با ظرفیت ۲۰ هزار تن و سردخانه ۱۰ هزار تنی، امکان آماده‌سازی، نگهداری و عرضه محصولات را در همین مجموعه فراهم کرده و به کاهش ضایعات و تکمیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی منطقه کمک می‌کند.





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 توقف مذاکرات به دستور ترامپ و شکست مذاکرات ایران و عمان بر سر تنگه هرمز | مقام آمریکایی: مذاکرات به دلیل احتمال وضع عوارض و تعیین مسیر جدا از تفاهم‌نامه اسلام‌آباد موجب نارضایتی ترامپ شده بود
سایت اقتصادنیوز

توقف مذاکرات به دستور ترامپ و شکست مذاکرات ایران و عمان بر سر تنگه هرمز | مقام آمریکایی: مذاکرات به دلیل احتمال وضع عوارض …

اقتصادنیوز: دو مقام آمریکایی مدعی شکست مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شدند.
 سخنگوی سپاه: اگر جنگ مجددی آغاز شود، قطعاً تسلیحات ما  متفاوت خواهد بود
سایت هم میهن

سخنگوی سپاه: اگر جنگ مجددی آغاز شود، قطعاً تسلیحات ما متفاوت خواهد بود

سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: اگر جنگی مجدد آغاز شود، قطعاً تسلیحات ما با گذشته متفاوت خواهد بود؛ این تفاوت می‌تواند در نسل کلاهک، دقت اصابت، برد موشک‌ها یا هر زمینه دیگری نمود پیدا کند.
 عزیزی خطاب به آمریکا: تا دیر نشده به حضور خود در منطقه پایان دهید
سایت آفتاب نیوز

عزیزی خطاب به آمریکا: تا دیر نشده به حضور خود در منطقه پایان دهید

رئیس کمیسیون امنیت ملی گفت: ما هر حرکت شما را زیر نظر داریم؛ هرگونه اشتباه یا اشتباه محاسباتی عواقب ناگواری خواهد داشت که بسیار فراتر از آنچه قبلا بوده است.
 ادعای رسانه آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شکست خورد
سایت رویداد‌ ۲۴

ادعای رسانه آمریکایی: مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز شکست خورد

رسانه «سمافور» به نقل از یک مقام آمریکایی و یک مقام کاخ سفید ادعا داد که دولت آمریکا معتقد است مذاکرات ایران و عمان چند هفته پیش شکست خورده است.
 کشت خشخاش ممنوع است؛ مجوز برای کشت «شقایق الیفرا» صادر شد
سایت رکنا

کشت خشخاش ممنوع است؛ مجوز برای کشت «شقایق الیفرا» صادر شد

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر ممنوعیت قانونی کشت خشخاش گفت: هیچ بحثی در ستاد درباره کشت خشخاش وجود ندارد و آنچه تصویب شده، کشت «شقایق الیفرا» برای تأمین نیازهای مختلف کشور است.
 بازگشت قریب‌الوقوع منیر الحدادی به فوتبال اسپانیا با حضور در تمرینات آلباسته
سایت پارس فوتبال

بازگشت قریب‌الوقوع منیر الحدادی به فوتبال اسپانیا با حضور در تمرینات آلباسته

منیر الحدادی، هافبک سابق استقلال، در تمرینات آلباسته اسپانیا (لالیگا۲) حضور دارد و به زودی به این تیم می‌پیوندد.
 سارق طلای ۲.۷ میلیارد تومانی در بیرجند دستگیر شد
سایت رکنا

سارق طلای ۲.۷ میلیارد تومانی در بیرجند دستگیر شد

جانشین انتظامی شهرستان بیرجند از شناسایی و دستگیری سارق منزل و کشف طلاهای سرقتی به ارزش ۲۷ میلیارد ریال خبر داد و گفت: اموال مسروقه پس از کشف به مالباخته بازگردانده شد.
 برای نخستین‌بار در ایران؛ ارسال رایگان پیام‌های تراکنش بانک ملی در بله
سایت جهان صنعت نیوز

برای نخستین‌بار در ایران؛ ارسال رایگان پیام‌های تراکنش بانک ملی در بله

بانک ملی ایران برای نخستین‌بار امکان دریافت و مشاهده رایگان پیام‌های تراکنش‌های بانکی را در اپلیکیشن بله برای مشتریان خود فراهم کرد.